Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

A helyi Viber-szám szolgáltatás segítségével a felhasználók külföldön aktiválhatnak egy helyi, virtuális telefonszámot, amelyen keresztül a Viber hálózatán kívülről is normál tarifákon, roamingköltségek nélkül fogadhatnak hívást és üzenetet, tartózkodási helyüktől függetlenül.

A meglévő, normál telefonszám mellé egy másik telefonszámot is igényelhetnek a Viber felhasználói. Ezt a számot nem a mobilszolgáltatótól, hanem a Vibertől kell kérni. Vegyünk például egy Londonban dolgozó magyart: regisztráció után egy külföldi, virtuális telefonszámot kap a felhasználó – olyat, mintha lenne egy brit mobilelőfizetése. Így ha külföldi ismerősei, barátai vagy éppen üzleti partnerei szeretnék elérni, akkor nem kell a magyar telefonszámot hívniuk, azt ugyanis – tartózkodjon bárhol az illető – egy brit számról a nemzetközi hívás drága percdíjaival tudják csak tárcsázni. Ha viszont az illető rendelkezik egy brit helyi Viber-számmal, akkor máris normál tarifával lehet őt hívni az Egyesült Királyságból.

Arról nem is beszélve, hogy míg normál roamingolás közben a hívások fogadása is pénzbe kerül, a Viber különleges telefonszámával ez korlátlan mennyiségben ingyenes.

©

A felhasználók először az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Kanadában aktiválhatnak helyi telefonszámot, a közeljövőben pedig tovább bővül az elérhető országok listája. Tehát már a magyar felhasználók is kérhetnek a fenti országokhoz tartozó telefonszámot, de magyar számot egyelőre nem lehet kérni.

Az indulás apropójából a Viber az első tízezer előfizetőnek élethosszig havi 699 forintos bevezető díjat biztosít. A limitált bevezető díjat követően a felhasználók havi 1790 forintos havidíj ellenében vehetik igénybe a szolgáltatást, amit később persze bármikor lemondhatnak.

A Helyi Viber-számot a Viber telefonos alkalmazásában a További (More) fülön, a Helyi Viber-szám (Viber Local Number) menüpont alatt aktiválhatja.

Van Viber a telefonján? Kapcsolja be gyorsan ezt a másik új funkciót, tovább bírja majd a mobil.

Ha máskor is tudni szeretne a Viber új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ásványvizes palackkal mérgezhették meg Navalnijt

Ásványvizes palackkal mérgezhették meg Navalnijt

Ötvenszer egy mondat az idei könyvhétről

Ötvenszer egy mondat az idei könyvhétről

Maszk nélkül viharzott be a Kardiológiai Intézetbe, a biztonsági őrt is megütötte egy férfi

Maszk nélkül viharzott be a Kardiológiai Intézetbe, a biztonsági őrt is megütötte egy férfi