szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Extra védelmi vonalat jelent a Google Titan Security Key nevű hardverkulcs, azonban a napokban kiderült, az eszköz bluetoothos változata igencsak sebezhető, legalábbis bizonyos piacokon.

Gondok támadtak a Google „legbiztonságosabbnak” mondott kétlépcsős hitelesítési eszközével, a Titan Security Key hardverkulccsal, és ezt maga a keresőóriás is elismerte. Kiderült, hogy a hibásan beállított Bluetooth párosítási protokoll lehetővé teszi a támadók számára, hogy megkerüljék a titkosítást, és elérjék a felhasználói fiókot.

A Titan Security Key-t még 2017-ben vezette be a Google (előbb saját dolgozói számára, később kereskedelmi forgalomba hozva), elsősorban az adathalászat ellen. Ez az eszköz többfaktoros hitelesítést kínál, amely a szokott eljárásoknál erősebb FIDO-szabványra épül.

©

A hiba bejelentésével egyidejűleg a Google azt is közölte, tudomása szerint a probléma csak az Egyesült Államokban használt kulcsokat érinti, és hogy ingyen kicseréli ezeket a BLE (Bluetooth Low Energy) kulcsokat. A felhasználóknak a csere előtt sincs mitől tartaniuk, bátran használhatják, ugyanis még mindig ez az eszköz nyújtja a legerősebb védelmet az adathalászat ellen – állítja a Google.

A keresőóriás optimizmusa valahol érthető, ugyanis a biztonsági rést kihasználó támadáshoz a támadónak tudnia kell, hogy áldozata ilyen hardverkulcsot használ, és 30 méteres körzeten belül kell lennie. Másfelől viszont ez a forgatókönyv nem is olyan elképzelhetetlen manapság, amikor annyian interneteznek nyilvános helyen. A lényeg ettől nem változik: a Google kicseréli a hírbe került eszközöket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három év börtönt kapott a kislányát begyógyszerező kecskeméti nő

Három év börtönt kapott a kislányát begyógyszerező kecskeméti nő

Méregdrága lesz a Sony új mobilja, de nem mindenkinek szánják az Xperia Prót

Méregdrága lesz a Sony új mobilja, de nem mindenkinek szánják az Xperia Prót

Kutatók szerint border collie méretűek voltak a T-rex-bébik

Kutatók szerint border collie méretűek voltak a T-rex-bébik