A fiatal Zuckerberg csinálhatott egy rasszista-szexista kamu profilt, hogy lejárassa ellenfelét

A fiatal Zuckerberg csinálhatott egy rasszista-szexista kamu profilt, hogy lejárassa ellenfelét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Új könyvvel jelentkezett az a Ben Mezirch, akinek korábbi könyve alapján A közösségi háló című filmet is leforgatták.

Miközben a Facebook az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt fektetett arra, hogy letörje a kamu profilokat és az álhírek terjesztését a közösségi oldalon, egy igen pikáns – de inkább szomorú – részlet derült ki Mark Zuckerberg múltjáról.

Ben Mezrich – akinek 2009-ben jelent meg az Accidental Billionaires („Véletlenül milliárdosok”) című tényregénye, ami alapján a 2010-ben bemutatott, majd Oscar-díjat nyert A közösségi háló című film is készült – épp új könyvét promózta a The Jim Rome Show-ban, amikor egy igen érdekes történetet húzott elő a kalapjából. Ezek szerint Zuckerberg még az egyetemi évei alatt egyszer kamu profilt készített Cameron Winklevossnak, amit úgy szerkesztett, mintha a férfi rasszista és szexista lenne.

Mezerich új, Bitcoin Billionaires: A True Story of Genius, Betrayal, and Redemption című könyve a Bitcoinnal és a Winklevoss-fivérekkel foglalkozik. Ebben azt is leírja, hogy Zuckerberg állítólag egyszer meghackelte a ConnectU nevű weboldalt, hogy kamu profilt készítsen Cameronnak. Mindezt olyan információkra alapozva írja, amiket a korábbi könyve megírása után instant üzenetek formájában kapott.

Mezerich sztoriját ugyanakkor érdemes fenntartásokkal kezelni. A New York Times már megkapta a könyvet, amiről azt írják, az író leírta benne, bizonyos dolgok csak kitalációk. A cikk szerzője szerint nehéz nem elképzelni, hogy a könyv jelentős része kitaláció.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások