szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a hazai internetezők többsége korlátlan csomaggal rendelkezik, mégis fontos lehet, mennyi adatforgalmat emészt fel a Google novemberben induló streaming játékszolgáltatása.

Bár csak novemberben indul – hazánk egyelőre ráadásul nem is szerepel a támogatott országok listáján – már most is tudni, mekkora adatforgalommal dolgozik majd a Google nagy újításának ígérkező Stadia.

A felület működtetéséhez ugyanis internetre lesz szükség, és nem is akármilyenre: a jó kép- és hangminőséghez 10 Mbps-nál gyorsabb kapcsolattal kell rendelkezni, máskülönben a látvány romlik. Mindezek után felmerülhet a kérdés, hogy a szolgáltatásnak vajon mekkora az éhsége, azaz: mennyi adatot fogyaszt, mialatt a felhasználó játszik? Végre ez is kiderült: a PC Gamer azt írja, ha valaki 4K-s felbontásban futtatja majd a programokat, a játékok

15,75GB adatot fognak felemészteni óránként, míg 1080p-ben 9, 720-ban pedig 4,5 gigabájtot.

A lap összesítésében arról is ír, hogy nagyjából 65 órányi játék után jön össze az 1 TB-os forgalom, ami ugyan a hazai internetezőket annyira nem érinti (hiszen sokak otthonában korlátlan előfizetés található), ugyanakkor érdemes fejben tartani. Már csak azért is, nehogy egy esetleges szolgáltatáskieséskor valaki a mobilinternetére átváltva folytassa a játékot.

A Stadia a hírek szerint nem lesz drága, 9,99 eurót kér majd érte a Google, de ingyenes verzióval is készülnek, utóbbi viszont csak jövőre válhat elérhetővé. A platform 31 izgalmas játékot támogat, ezeket itt mutattuk be

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jogosítványa sem volt a sofőrnek, aki belehajtott a közútkezelő autójába az M0-áson

Jogosítványa sem volt a sofőrnek, aki belehajtott a közútkezelő autójába az M0-áson

43 új koronavírus-fertőzöttet találtak itthon

43 új koronavírus-fertőzöttet találtak itthon

Megint új diákhitelt vezetnek be Magyarországon

Megint új diákhitelt vezetnek be Magyarországon