szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kiberpunk filmek világában otthonosan és hitelesen mozgó Keanu Reeves jelentette be az utóbbi évek legjobban várt videojátékának megjelenési dátumát. A Cyberpunk 2077 után nem azért epekedik már annyira a közönség, mert tudják, hogy biztosan jó lesz, hanem mert már három éve fejlesztik úgy, hogy senki nem tudta, mikor adják ki.

Érezték már a CD Project Rednél, hogy illene már valamilyen nagy durranással előállni a lényegében 2016 közepe óta készítgetett Cyberpunk 2077 kapcsán. A lengyel fejlesztőstúdió végül két dologgal is emlékezetessé tette a Los Angelesben zajló E3 játékszakmai kiállítást. A Microsoft xboxos sajtóeseményén egyrészt Keanu Reeves lépett színpadra, hogy beszéljen a játékról, másrészt nem is akármit mondott: a Cyberpunk 2077 megjelenési dátumát árulta el, ami 2020. április 16. lesz.

©

A nyolcvanas évek végén kiadott, a kilencvenes években Cyberpunk 2020 néven kultikussá vált asztali szerepjáték világára építő Cyberpunk 2077-ben minden az elszabadult technológiai fejlődésről szól. A fiktív metropolisz, Night City mindennapjait a különféle implantátumokkal rendelkező emberek utcai bandái és leginkább a világ feletti uralmat megszerző nagyvállalatok irányítják.

Nem csak a mostani bemutatón szerepelt, hanem a játékban is feltűnik majd a műfajbéli hírnevét a Johnny Mnemonic - A jövő szökevénye című filmmel és a Mátrix-sorozattal megalapozó Keanu Reeves.

A pc-re, Xboxra és PS4-re is érkező Cyberpunk 2077 már előrendelhető, 60 eurós ár ellenében. A pc-sek Steamen igényelhetik, de felkerült már Amazonra is, illetve 20 ezer forintos áron a nagyobb hazai videojátékos webshopokban is előrendelhető.

Ha érdeklik az idei E3 bejelentései, lájkolja és figyelje a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A világhírű magyar kutató és csapata több olyan hatóanyagot is talált, amelyek jók lehetnek a koronavírus ellen

A világhírű magyar kutató és csapata több olyan hatóanyagot is talált, amelyek jók lehetnek a koronavírus ellen

Nick Cave: „A politikai korrektség a világ legszomorúbb vallása lett”

Nick Cave: „A politikai korrektség a világ legszomorúbb vallása lett”

Éppen egy gleccsert vizsgált a 68 éves klímakutató, amikor szakadékba zuhant

Éppen egy gleccsert vizsgált a 68 éves klímakutató, amikor szakadékba zuhant