szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Állítólag már csak napok kérdése, és pont kerülhet egy hosszabb üzleti tárgyalás végére: az Apple-é lehet az Intel modemchip-üzletága, ami igencsak jól jöhet a majdani iPhone-oknál.

Néhány hónappal ezelőtt jelentette be az Intel, hogy feladja okostelefonos 5G-modem üzletágát. Ezt a bejelentést persze nem lehetett függetleníteni az Apple és a Qualcomm váratlan összeborulásától, hiszen míg korábban úgy volt, hogy az Intel szállítja majd az 5G-modemeket az iPhone-ok számára, később már a Qualcomm és a Samsung került képbe. Bár az Apple saját chipek készítésén is gondolkodott, senkit sem ért váratlanul a hír ezek után, hogy valójában már tárgyalásokat is folytat az Intellel, hogy megvásárolja annak modemchip-üzletágát.

©

Most pedig arról számolt be a Wall Street Journal, hogy végső szakaszba érkeztek az említett tárgyalások, és a kiszivárogtatók már azt is tudni vélik, hogy a szabadalmi portfóliót és a személyzet átvételét egyaránt magába foglaló megállapodás szerint legkevesebb egymilliárd dollárt fog fizetni az Apple az Intelnek. Az üzletkötés egyúttal az Intel okostelefonos piacról történő kilépését is jelzi, ami jól jöhet neki, ugyanis állítólag évi egymilliárd dolláros veszteséget hozott számára ez a jelenlét. Azért nem tűnik el végleg az Intel az 5G-technológia világából, állítólag más internetre kapcsolt eszközök számára készít majd áramköröket.

Az Intel modemüzletágának felvásárlása döntő fontosságú lehet az Apple számára, mivel felgyorsíthatná modemfejlesztési terveit. Képes lenne ugyanis házon belül modemchipeket fejleszteni és felhasználni ezeket a jövőbeni iPhone-okban. A megállapodásról az elkövetkező hetekben várható a hivatalos közlemény.

Ha kíváncsi a fejleményekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új céget alapított a OnePlus társalapítója, hamarosan jön az első eszköz is

Új céget alapított a OnePlus társalapítója, hamarosan jön az első eszköz is

Ingyenes közvécékereső appot készített egy zuglói középiskolás

Ingyenes közvécékereső appot készített egy zuglói középiskolás

Marabu Féknyúz: Ez a költségvetési hiány?

Marabu Féknyúz: Ez a költségvetési hiány?