szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az üzenetben azzal kecsegtetnek, hogy mobiltelefont nyerhet, aki gyorsan reagál.

Csalók küldenek sms-eket a Magyar Posta nevében – írta meg a 24.hu. Az üzenet arról szól, hogy a címzett bekerült a tíz szerencsés közé, akik nyerhetnek egy iPhone XS-t. De a postának semmi ilyen akciója nincsen, az üzenetet nem ők küldték, egyszerű adathalászatról van szó.

A Magyar Posta azt közölte, tudnak arról, hogy valaki visszaél a cég nevével, és már megtették a szükséges lépéseket. Ha valaki bizonytalan, hogy adathalász kísérlettel áll-e szemben, akkor inkább kételkedjen, és nézze meg a cég honlapján, hogy valóban hirdettek-e akciót – kérték.

Néhány napja arról írtunk, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevével visszaélve próbáltak meg csalók ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat megszerezni, augusztus elején pedig az OTP Bank ügyfeleit igyekeztek átverni hasonló módszerrel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!