szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pontos információiról ismert szivárogtató Evan Blass szerint összevonja két csúcskategóriás termékvonalát a Samsung. Jöhet a Galaxy One.

A Samsung nyolc éve, a 2011-es berlini IFA technológiai szakkiállításon rántotta le a leplet arról a készülékéről, ami bizonyos szempontból új irányba terelte az okostelefonok fejlődését. A dél-koreai vállalat ugyanis ekkor mutatta be a Galaxy Note-ot, ami az akkori okostelefonokhoz képest igen nagy kijelzőt kapott – 5,29 colost, miközben az év októberében megjelent iPhone 4s például 3,5 colos volt.

A Note-sorozatot sokáig a hatalmas kijelző – és persze az S Pen – különböztette meg a többi okostelefontól, de ahogy teltek az évek, lényegében minden csúcskategóriás okostelefon képernyője nagyra nőtt. Jó példáért nem is kell házon kívül menni: az idén bemutatott Galaxy Note10-ek (6,3 és 6,8 col) és a Galaxy S10-ek (5,8, 6,1, 6,4 és 6,7 col) lényegében egyforma nagyságúak. Emiatt ma már csak az S Pen és az ahhoz kapcsolódó funkciók különböztetik meg a Note-sorozat tagjait akár a Galaxy S-ektől, akár más gyártók zászlóshajóitól.

Emiatt aztán nem csoda, hogy az elmúlt években egyre többször kezdték el pletykálni, hogy a Samsung össze akarja vonni a két vonalat, bár ez eddig sosem vált valóra. A rendre megbízhatónak bizonyuló információkat szállító Evan Blass úgy tudja, mostanra már annyira összeértek a termékvonalat, hogy a Samsung jövőre tényleg meglépi a két vonal egyesítését.

A két vonal összevonásával a két elnevezés is megszűnne, így a Galaxy S11 helyett Galaxy One néven jöhet az új mobil.

©

Evan Blass közvetkező bejegyzésében az előbbi pletykát még annyival egészítette ki, hogy a két vonal összevonása után megjelenő új telefon lényegében az S-sorozat következő tagja lenne, csak épp S-Pennel is ellátnák azt. (Elképzelhető, hogy az érintőtollat csak az modell egyik változata kapja majd meg.)

Ha hihetünk a pletykáknak, a Samsung továbbra sem mondana le az augusztusi bemutatóiról.

2020-tól kezdve minden évben az év második felében a Note helyett egy összehajtható telefont mutathatnak be.

Az idén bemutatott Galaxy Fold elsőre csúfos kudarcnak tűnt, végül csak sikerült megoldaniuk az összehajtható telefon problémáját, ami azt mutatja, a Samsung készen állhat egy nagy lépés megtételére, a flexibilis mobilok sorozatos kiadására. Ugyanakkor az összehajtható mobil árát még biztosan le kell nyomni ahhoz, hogy tömegek gondolkozzanak a megvásárlásában.

Ha kíváncsi a fejleményekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elítélték a tíz ember halálát okozó torontói gázolás elkövetőjét

Elítélték a tíz ember halálát okozó torontói gázolás elkövetőjét

Őrizetbe került az olasz milliárdos húsmágnás, és az ügyvédje is

Őrizetbe került az olasz milliárdos húsmágnás, és az ügyvédje is

Diplomás könnyűzenészeket is képezne a Debreceni Egyetem

Diplomás könnyűzenészeket is képezne a Debreceni Egyetem