Jön a Spotify Kids, a gyerekeknek készült zenelejátszó

Jön a Spotify Kids, a gyerekeknek készült zenelejátszó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Új alkalmazással és kifejezetten gyerekeknek készült zenei tartalommal újít a Spotify.

A népszerű zenei szolgáltatás, a Spotify több éve, hogy működni kezdett. Bár a hozzá tartozó appot eddig is használhatta a család minden tagja, a cég jobbnak látta, ha a gyerekeknek külön felületet készít. Ez lett a Spotify Kids, amely közben meg is valósult: a vállalat szerdai bejelentése szerint az újdonság első körben Írországban lesz használható.

Az új alkalmazáshoz új zenei tartalom is tartozik. A Spotify azt közölte, hogy 6000 dalt válogattak össze. A nagyon fiatalok például kizárólag Disney-filmekből ismert betétdalokat hallgathatnak. Az idősebb korosztálynak nincs ilyen korlátozása, náluk viszont szülői engedélyre van szükség, ha azt szeretnék, hogy külföldi előadók is megjelenjenek az alkalmazásban.

©

A szűrést kézzel végzi a Spotify csapata, így az olyan zenék, melyekben például fegyverekről vagy erőszakról énekelnek, meg sem jelennek a kínálatban, de a műsorlista régióként is eltérhet – ha valahol Bruno Mars egyik száma népszerűbb, mint a másik, úgy utóbbit fogja kiemelni a szolgáltatás.

A Spotify Kids nem ingyenes, a használatához Családi Prémium csomagra van szükség, melyet összesen hatan használhatnak az egy lakcímen élők. Ez az előfizetés Írországban 14,99 euróba kerül havonta.

A The Verge megjegyzi, hogy az újdonsághoz készült mobilapp is más, sokkal áramvonalasabb, mint a rendes Spotify. Külön kategóriája van például a játékhoz, a filmekhez készült zenéknek, de saját műsorlista is készíthető. Az egyik fül alatt olyan dallamok sorakoznak, amelyeket kifejezetten lefekvéshez ajánlanak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.