szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Boeing a hat rotorral felszerelt Cargo Air Vehicle nevű teherszállító drónját alakította át úgy, hogy abból két X-szárnyú legyen.

A Star Wars: Skywalker kora című záróepizód előtti felhajtást sorra lovagolják meg a különféle márkák. A Samsung például egy csillagok háborújás különkiadást dob piacra a Note10+ csúcstelefonjából, a Coca-Cola kijelzőt szerel egyes kóláspalackokra az új film miatt, az amerikai United légitársaság pedig kívül-belül átalakított egy utasszállító repülőgépet.

Természetesen maga a Boeing is repülőkben gondolkodott, amikor a floridai Disney World számára készített egy izgalmas látványosságot. Pontosabban kettőt: két hatalmas – mármint tényleg nagy, autó méretű – X-szárnyú vadászgépet, melyek a közönség szeme láttára emelkednek a magasba. Persze nem arról van szó, hogy a Boeing különleges hajtóművet fejlesztett volna, de azért ez a megoldás sem rossz: a cég a csomagokat szállító drónokat alakította át úgy, hogy a méretes szerkezetet is fel tudja emelni.

A gépek függőlegesen szálltak fel, majd egy lassú irányváltást követően a díszlet mögé repültek, ahol az effektek szerint megindulhatott a "harc".

[Elkészült végre minden Star Wars-rajongó álma: egy jó videojáték – teszt]

A Boeing által fejlesztett Cargo Air Vehicle hat rotorral rendelkezik, ezek segítettek a magasba emelni az X-szárnyút is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Müller Cecília: Otthonaikban, a háziorvos oltja majd a 60 év felettieket

Müller Cecília: Otthonaikban, a háziorvos oltja majd a 60 év felettieket

Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony

Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony