szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Star Wars IX. rendezője is csatlakozott ahhoz a Fortnite-eseményhez, amely a hétvégén zajlott le. A filmes nem érkezett üres kézzel.

A Fortnite rendkívül népszerű videojáték, amelyet számos cég, illetve előadó igyekszik kihasználni. Legutóbb egy érdekes koncert miatt keltett feltűnést a program, most pedig azért, mert ebben mutattak be egy részletet az új Star Wars-filmből. Nem egy újabb előzetesről van szó, amit a tévékben vagy a YouTube-on is látni, egy konkrét filmbéli pillanatot vetítettek le a felhasználóknak.

A fejlesztő Epic Games ezen kívül számos exkluzív tartalmat (fénykard, űrhajó) csempészett játékába, melyek mind a Csillagok háborúja új része körül forognak. A nagyjából 15 percig tartó esemény során a rendező J.J. Abrams karaktere is feltűnt: Han Solo legendás űrhajójával, az Ezeréves Sólyommal érkezett meg, és a jelenlévő játékosoknak tartott egy rövid előadást az új Star Wars-filmről.

Az eseményt bő egy hete népszerűsítette a fejlesztő Epic Games, méghozzá olyan módon, ahogy a valóságban is szokás: posztereket helyeztek el a Fortnite világában, melyeken a helyszín és a klip vetítésének időpontja is látható volt. Az Epic legutóbb az új John Wick, illetve az áprilisban játszott Bosszúállók: Végjáték kapcsán is szórakoztató új tartalmakkal bővítette a Fortnite-ot.

[Nehéz szavakkal leírni, mennyire menő a Boeing repülőgép, amit kívül-belül átfestettek Star Wars hangulatúra]

A játék legnépszerűbb eseménye még most is az amerikai DJ, Marshmello februári koncertje, amelyre az Epic Games közlése szerint több mint 10 millió felhasználó volt kíváncsi. Marshmello ugyanúgy bukkant fel, mint a rendező J.J. Abrams, vagyis a fejlesztők neki is készítettek egy játékbéli karaktert. Azt nem tudni, hogy a mostani esemény összesen hány játékost érdekelt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!