szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre a Microsoft sem érti, mi áll a jelenség mögött, ami miatt nem, vagy csak nehezen lehet leállítani egyes Windows 7-et futtató számítógépeket.

A háttérképes fiaskó után újabb különös hiba ütötte fel a fejét a már lejárt, így tehát hivatalos terméktámogatással nem rendelkező Windows 7-ben – írta az Engadget a portálhoz befutott, illetve a Redditen megsokasodott felhasználói panaszok alapján.

A hibával érintett számítógépeknek ugyanaz a problémájuk: nem, vagy csak nehezen lehet őket leállítani, de az egyelőre nem igazán világos, miért történik ez. Volt olyan felhasználó, aki az Adobe szoftvereinek frissítőcsomagjával okolta a jelenséget, és annak kikapcsolásával sikerült orvosolnia azt. Másvalakinél az adminisztrátori kérés vezetett csak eredményre.

A hiba során ugyanaz az üzenet jelenik meg a számítógép képernyőjén, arra figyelmeztetve a felhasználót, hogy a rendszer nem leállítható, mivel a tulajdonos nem rendelkezik az ahhoz szükséges engedéllyel:

©

A Microsoft egy szóvivője türelmet kért, elmondása szerint már dolgoznak a hiba felderítésén. Azt, hogy hány érintett lehet, szintén nem ismert.

[Rengetegen használnak még Windows 7-et, pedig a saját sírjukat ássák vele]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!