szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mark Zuckerberg Facebook-bejegyzésben jelentette be azokat az új intézkedéseket, amelyekkel a cég igyekszik megóvni a dolgozók és a fejlesztők egészségét.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A nagy tech cégek február óra a koronavírus-járvány miatt sorra mondják le a rendezvényeiket, bemutatóikat, hogy még véletlenül se szolgáljanak melegágyként a kórokozó terjedésének. A legtöbb vállalat úgy számol, hogy a pandémia miatt ez az állapot nagyjából az év második feléig tarthat ki, a Facebook azonban a jelek szerint rosszabb forgatókönyvre készül – vagy csak biztonsági játékot játszik.

Mark Zuckerberg egy bejegyzésben jelentette be, hogy 2021 júniusáig a Facebook összes, 50 főnél nagyobb létszámú rendezvénye elmarad. Néhányat ezek közül ugyan online megtartanak majd, részleteket azonban egyelőre nem árult el.

Az alapító emellett 2020 júniusáig moratóriumot rendel el a Facebook alkalmazottainak üzleti útjaira is, a dolgozókat pedig május végéig szinte biztos, hogy home office-ban foglalkoztatja tovább.

A Facebook korábban már lemondta az idei, május 5-6-ra tervezett F8 fejlesztői konferenciáját, a mostani bejelentés értelmében pedig jelen állás szerint jövőre sem tartják meg azt – legalábbis nem úgy, hogy azon a dolgozók fizikailag vegyenek részt. Hasonló a helyzet a 2020. szeptemberi Oculus Connecttel is.

Hogy a több mint egy éves leállást valóban végig be kell-e tartania a Facebooknak, vagy csak túlzott óvatosságról van szó, most még nehéz lenne megmondani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!