szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple egy olyan alkalmazásban gondolkodik, amellyel úgy készíthetnénk csoportos szelfit, hogy egyedül vagyunk a telefonunkkal.

Bár kimutatás erről nem készült, valószínűleg nem lövünk nagyon mellé azzal, ha azt mondjuk, a koronavírus-járvánnyal a csoportos szelfik száma is jelentős mértékben lecsökkent. A távolságtartás miatt az ilyesmi most egyáltalán nem ajánlott, és egyelőre kérdés, hogy mikor térhetünk majd vissza az ilyen csoportképek készítéséhez.

Az Apple most olyan szabadalmat jegyeztetett be, amely megkönnyítené a járvány alatti szelfizést.

A Patently Apple által kiszúrt tervek szerint egy olyan alkalmazás van születőben, amellyel úgy készíthetünk majd szelfit a barátainkkal, ismerőseinkkel, mintha ők is ott lennének velünk. Ehhez pedig nem kell mást tenni, mint meghívni őket a közös szelfizésre – ezt nagyjából úgy kell elképzelni, mint egy csoportos videotelefonálást –, majd elkészíteni a kívánt képet.

©

Az Apple szoftvere arra is lehetőséget adna, hogy a felhasználók döntsék el, melyikük legyen az előtérben, és ki a háttérben. Az újfajta csoportos szelfit ugyanakkor nemcsak fotóként készíthetnék el a felhasználók, videót is lehetne így rögzíteni, akár élő felvételként is.

©

Bár az Apple ötlete kétségtelenül hasznos lehet egy járvány alatt, a tervet nem a mostani pandémia ihlette. Az első vázlatok még 2018-ban bukkantak fel, vagyis a cupertinói cég már legalább két éve dolgozik a projekten.

Hogy valaha is megvalósul-e az elképzelés, egyelőre nem tudni, ám a szabadalmakat nagyon gyakran nem azért jegyeztetik be a cégek, mert kész terméket szeretnének letenni az asztalra, hanem azért, hogy övék legyen a technológia.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!