szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A felhasználói fiókokhoz rendelt QR-kóddal, a webes felületre érkező sötét móddal, valamint animált matricákkal jelentkeztek a WhatsApp fejlesztői.

Összesen három nap kellett, hogy kiderüljön, nem véletlenül lehetett egy rövid ideig animált matricákat látni a WhatsApp nyilvánosságra került bétájában. Ahogy azt a hétfői felfedezésnél is sejteni lehetett, hamar jött is a hivatalos bejelentés. És jött mellé néhány további újdonság is.

Az egyik ezek közül, hogy minden felhasználói fiók QR-kódot kapott. Ez nagyban megkönnyíti a felhasználók dolgát, ha valaki névjegyét szeretnék elmenteni: ahelyett, hogy bepötyögik a telefonszámot és az információkat, elég csak a telefon kameráját a QR-kód fölé vinni. Az app ezt beolvassa, majd felajánlja, hogy a kontaktot elmenti a többi közzé.

Frissítették a fejlesztők a csoportos videohívások működését is. Ennek köszönhetően, ha a hívásban megérintjük valaki kameraképét, azonnal a teljes kijelzőn láthatjuk őt. Emellett, ha 8 vagy annál kevesebb résztvevője van a hívásnak, egyetlen mozdulattal indíthatunk hozzá csevegést is.

A WhatsApp ezúttal nemcsak a mobilos appot, de az asztali böngészőből elérhető változatot is frissítette. Utóbbi megkapta a sötét módot – a mobilos alkalmazásban még januárban jelent meg –, így szem- és akkumulátor-barát módon használhatják azt a júzerek. Nem utolsósorban pedig a KaiOS-t futtató mobilokra elérhető WhatsApp is megkapta a Status nevű funkciót, ami lényegében olyan, mint a Facebookon a Történetek. Hogy mi az a KaiOS, arról itt írtunk bővebben.

Ez utóbbi, valamint a sötét mód és a csoportos hívásokra vonatkozó újdonság mostantól elérhető a WhatsApp-ban, az animált matricákra és a QR-kódra viszont még néhány hetet várni kell.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Webshopos csalók után nyomoznak a rendőrök, a lakosság segítségét is kérik

Webshopos csalók után nyomoznak a rendőrök, a lakosság segítségét is kérik

Veneto tartomány kormányzója: A magyarok nyugodtan foglaljanak szálláshelyet

Veneto tartomány kormányzója: A magyarok nyugodtan foglaljanak szálláshelyet

Irán szerint Izrael a felelős a natanzi urándúsítóban bekövetkezett üzemzavarért

Irán szerint Izrael a felelős a natanzi urándúsítóban bekövetkezett üzemzavarért