szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A PlayStation a tervek szerint július végéig nem hirdet sem a Facebookon, sem az Instagramon, és bejegyzéseket sem fognak közzétenni.

Komoly bajba került az utóbbi hetekben a Facebook, a cégek ugyanis sorra jelentik be: ha átmenetileg is, de nem hirdetnek tovább sem a közösségi oldalon, sem az Instagramon. Most egy újabb nagy név csatlakozott a bojkotthoz.

A GamesIndustry beszámolója szerint ezúttal a PlayStation – egész pontosan a Sony játtékkonzolos divíziója – döntött úgy, hogy egy ideig nem hirdet egyik említett platformon sem. Ezzel olyan márkák mellé került fel a neve, mint a Coca-Cola, a Pepsi, a Lego, a Ford, a Microsoft vagy az Unilever. A legnagyobb neveket ebben a listában szedtük össze.

Ugyanakkor a PlayStation nemcsak a fizetett hirdetések feladását állítja le világszerte a Facebookon és az Instagramon, de a tervek szerint egyetlen bejegyzést sem tesznek közzé. Mindez már látszik a PS Facebook-oldalán: míg korábban volt, hogy félóránként került ki egy-egy új bejegyzés, július 1-je óta semmit sem osztottak meg. A PlayStation Magyarország Facebook-oldalán pedig június 30-i az utolsó bejegyzés. Az akcióhoz egy hónapra csatlakoztak, vagyis július végéig nem tesznek közzé tartalmat.

Az amerikai Anti-Defamation League (ADL) nevű szervezet néhány hete hirdetett bojkottot a közösségi oldal ellen a platformon terjedő álinformációk és a gyűlöletbeszéd miatt. Az ADL arra buzdítja a cégeket, hogy ne hirdessenek se a közösségi oldalon, se pedig a szintén a Facebook tulajdonában álló Instagramon.

Kérdés, mennyire lesz hatékony az akció, és változtat-e bármin is a Facebook. A legújabb hírek szerint Mark Zuckerberg ellenáll a Facebook-bojkottnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Busz és autó ütközött Kispesten, négyen megsérültek

Busz és autó ütközött Kispesten, négyen megsérültek

Alapvetően szép, nyári idő lesz, néhol előfordulhat 70 kilométeres szél

Alapvetően szép, nyári idő lesz, néhol előfordulhat 70 kilométeres szél

A plasztikai sebészet is óriásit profitált a koronavírusból

A plasztikai sebészet is óriásit profitált a koronavírusból