szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Bolt az első személyszállítást kínáló szolgáltatás, amelynek alkalmazása letölthető a Huawei újabb telefonjaira is. Igaz, van még rajta mit csiszolni.

Miután a Huawei az amerikai szankciók miatt elvesztette a Google-ökoszisztémát (GMS), a kínai gyártó úgy döntött, a saját felülete erősítésére koncentrál. A cégnek sikerült elérnie, hogy az AppGallery néven ismert alkalmazásboltját világszerte már több mint 90 millióan használják, és idehaza is egyre népszerűbb. Ahhoz viszont, hogy még többen válasszák a Huawei megoldását, az kell, hogy a népszerű szolgáltatásokat kínáló alkalmazásoknak legyen a Huawei telefonokra készült változata is.

A legújabb nagy hal a taxis személyszállítást kínáló Bolt. Az európai Uberként emlegetett cég nemrég feltöltötte androidos alkalmazását az AppGallerybe, így az a huawei új, Google-mentes mobiljaira is telepíthető. Ennek a magyar felhasználók is örülhetnek, a korábban Taxify néven ismert Boltnak itthon is sok sofőrje van, Budapest mellett Debrecenben és Pécsen.

©

A Bolt lényegében ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtja, mint az Uber: appon keresztül rendelhetők az autók, és ezen keresztül bonyolítható a fizetés is, ám az árait mindenhol a helyi tarifákhoz igazítja a cég. Előnye például, hogy a sofőrök értékelhetők, a pontszám alapján kérhető/elutasítható egy-egy taxis. Az is nyomon követhető vele, merre jár a rendelt taxi, az utazás végén pedig minden további nélkül ki lehet szállni az autóból, hiszen a fizetést automatikusan intézi az app.

A GSMArena szerint hamarosan a Bolt ételkiszállítós szolgáltatásának alkalmazása, a Bolt Food is megjelenik majd az AppGalleryben.

A szoftverboltban a Bolt appnál jelenleg egyetlen magyar nyelvű felhasználói értékelés látható, amely szerint az alkalmazásnak továbbra is szüksége van a Google rendszerére a zökkenőmentes működéshez, így a Huawei megoldását (Huawei Mobile Services, HMS) használó mobilokon erősen korlátozottan használható.

©

A Financial Times szerint a Bolt Európa harmadik leggyorsabban növekedő technológiai vállalata. A mostani megállapodás azt is lehetővé teszi, hogy akinek Huawei telefonja van, az egy kis pluszt pénzt keressen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Wellhello tagjai még gondolkodnak, hogy részt vegyenek-e kormányzati raktárkoncerten

A Wellhello tagjai még gondolkodnak, hogy részt vegyenek-e kormányzati raktárkoncerten

Videó: D. Csaba a gyilkosság helyszínen mutatta meg, hogyan ölte meg a gödöllői vállalkozót

Videó: D. Csaba a gyilkosság helyszínen mutatta meg, hogyan ölte meg a gödöllői vállalkozót

Marabu Féknyúz: Ennyit az üdülésről

Marabu Féknyúz: Ennyit az üdülésről