szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mostantól minden felhasználó kiválaszthatja a bejegyzéseinél, mely hozzászólásokat szeretné rögzíteni, hogy mások is lássák.

Még májusban jelentette be az Instagram, hogy néhány új funkció bevezetésével csavar egyet a hozzászólások kezelésén. Teszi mindezt annak érdekében, hogy az eddiginél jobban védje a felhasználókat a zaklatóktól és a folyamatosan negatív kommenteket író követőktől.

Az egyik ilyen megoldás, hogy a felhasználó rögzítheti a kedvenc hozzászólásait egy bejegyzésnél, így az jelenik meg elsőként a kép alatt. Az újdonság eddig csupán néhány felhasználó számára volt elérhető, mivel tesztelésre adták ki, ám mostantól bárki használhatja.

©

A felhasználók az egyes bejegyzéseknél összesen három hozzászólást rögzíthetnek a kommentfolyam tetején, ezzel "csúsztatva" lejjebb a negatív, támadó, zaklató hozzászólásokat.

Ehhez nem kell mást tenni, mint megnyitni az adott képet, majd a kiválasztott hozzászólásra hosszan rányomni. Ekkor a kijelző felső sorában megjelenik egy ikon, amire rábökve rögzíthetjük a kommentet. Ha később mégis szeretnénk módosítani, ugyanezzel a módszerrel "le is vehetjük" róla a rögzítést.

©

Az új funkciót az androidos eszközökre, valamint az iPhone-ra és iPadre elérhető Instagram-app is megkapta.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megállapodtak a postások béremeléséről

Megállapodtak a postások béremeléséről

Gyanúsítotti kihallgatás is volt már a kamu doktorival lebukott intézményvezető ügyében

Gyanúsítotti kihallgatás is volt már a kamu doktorival lebukott intézményvezető ügyében

Donald Trump szerint ő virágoztatta fel a NASA-t

Donald Trump szerint ő virágoztatta fel a NASA-t