szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy vakítóan fényes és hangos tűzlabda száguldott át Japán fölött. A jövevény érkezését többen is látták, illetve hallották.

Egy Hiracsuka fölött észlelt, igen fényes meteorról készült fényképek és videók jelentek meg a napokban a japán közösségi oldalakon. A szemtanúk és a felvételek tanúsága szerint az égitest hatalmasat robbant.

A Japan Times idézett is néhány beszámolót ezek közül. Volt, aki annyira megijedt, hogy azt hitte, a robaj a házából jött, például azért,

mert a gyermeke kiesett az ágyból.

A japán csillagászok szerint a tűzlabdák felbukkanása teljesen hétköznapi esemény, az azonban ritka, hogy az égitestek megsemmisülését hang is kíséri. A múlt csütörtökön megfigyelt tűzlabda egyébként kékes-lilás fényparádét okozott. Nagyjából ilyen színben volt látható egy Amerikában levideózott meteor is.

Azt nem tudni, hogy az égitest darabjai földet értek-e, de károkról vagy sérültekről nem érkezett hír. Ha az égitest darabjai megmaradtak és szétszóródtak, úgy a tudósok meg tudnánk azokat vizsgálni. Ehhez persze meg is kell őket találni, ami gyakran nagyon nehéz feladat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Figyelje az e-mailjeit, önnek is küldhet egy fontos levelet a Google

Figyelje az e-mailjeit, önnek is küldhet egy fontos levelet a Google

Az óvodások között nincs fertőzött Pápán

Az óvodások között nincs fertőzött Pápán

Ismét száz fölött a napi fertőzöttek száma Ausztriában

Ismét száz fölött a napi fertőzöttek száma Ausztriában