szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy hírlik, hogy a Xiaominak megtetszett a Google telefonjaiban használt egyik kamerafunkció, és ezért lemásolná azt.

Néhány évvel ezelőtt jelent meg a Pixelekben, egészen pontosan a Pixel 3-ban az úgynevezett Top Shot funkció, ami valós idejű számítógépes látással segít az értékes pillanatok pontos és automatikus rögzítésében (több fotó közül választja ki a legjobban sikerültet). Ez a funkció tetszett meg a Xiaominak is, aki a saját megoldásának az AI Shutter elnevezést adta.

Minderre az XDA Developers figyel fel, méghozzá a MIUI kamera alkalmazás bétaverziójában. Egy karakterlánc árulta el az említett nevet, és a kódban szereplő leírás megegyezik azzal, ami jelenleg a Top Shot feladata a Google Kamera alkalmazásban, azaz az exponáló gomb lenyomásakor kiválasztaná a legjobb pillanatot. Ez úgy történne, hogy egyszerre több felvétel készülne, és mesterséges intelligencia választaná ki a legjobbat közülük.

Ezt a funkciót egyelőre még nem jelentették be, várhatóan a MIUI 12-be kerül be, amelyen most a Xiaomi dolgozik, bár a forrás azt sem tartja kizártnak, hogy csak a MIUI 13-ba vagy MIUI 14-be kerül be, ugyanis elegendő időre van szükség ahhoz, hogy kiderülhessen, valóban megfelelően működik-e.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Holland kutatók: A BCG-oltás igenis jó lehet a koronavírus ellen

Holland kutatók: A BCG-oltás igenis jó lehet a koronavírus ellen

Donald Trump szerint ő virágoztatta fel a NASA-t

Donald Trump szerint ő virágoztatta fel a NASA-t

Csökkentenék a fényszennyezést Németországban, hogy védjék a rovarokat

Csökkentenék a fényszennyezést Németországban, hogy védjék a rovarokat