szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LG gyártotta különleges maszkokat a frontvonalon küzdőknek, elsősorban orvosoknak, ápolóknak készíti a gyártó.

Újfajta, ventilátorral is rendelkező arcmaszkokat mutatott be az LG, melyekből 2000 darabot már ki is szállított szöuli kórházaknak – írta a The Korea Herald.

Az LG-féle orvosi maszkokat hosszabb időn át is kényelmes viselni, mivel a belsejükben egy szilikonbetét található, amely jól illeszkedik az arc vonalaihoz. A termék oldalán lévő 13 HEPA-szűrő mögött egy-egy ventilátort helyeztek el, amely szenzorok segítségével igyekszik megkönnyíteni a ki- és belégzést.

A szűrőket elég havonta cserélni.

A kis lapátok a maszkon belül keletkező pára mennyiségét is csökkentik, így nem fordulhat elő olyan helyzet, hogy a viselője beizzad alatta, a szemüvege bepárásodik. A szűréshez szükséges energiáját egy akkumulátor biztosítja, amely az LG szerint töltésenként 8 órányi működést tesz lehetővé. A telepet ezután nagyjából két óra alatt lehet maximális kapacitásra tölteni.

Az LG nem árulta el a terméke árát, csupán annyit közölt: a különleges maszkokat elsősorban a frontvonalon dolgozóknak, vagyis ápolóknak, orvosoknak készítette.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sörtörvény: nem tudni, kötelesek-e egymás sörét árulni a kisüzemi főzdék

Sörtörvény: nem tudni, kötelesek-e egymás sörét árulni a kisüzemi főzdék

Gond van a gyárban az új iPhone-okkal

Gond van a gyárban az új iPhone-okkal

Egyetlen játékos sem került idén az utánpótlásból a felcsúti fociakadémia felnőttcsapatába

Egyetlen játékos sem került idén az utánpótlásból a felcsúti fociakadémia felnőttcsapatába