szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az NMHH kutatása szerint az Észak-Alföldön és a Dél-Dunántúlon a legelégedettebbek az emberek a telefonos mobilinternettel, Észak-Magyarországon pedig a legkevésbé.

Összességében elégedettek a fogyasztók a hazai hírközlési hálózatokkal – írta a szerdai Világgazdaság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) egyik korábbi piackutatása alapján.

A felmerésből kiderült: legkevésbé a tévézés és a vezetékes internet havidíjával, valamint a vezetékes internet sebességével vannak megelégedve a fogyasztók. A megkérdezetteknek egy százpontos skálán kellett osztályozniuk ezeket. A havidíj 80 és 79 pontot kapott, a sebesség 81-et. Az elemzés szerint a községek lakói és a Dél-Alföldön élők a legkritikusabbak ezekkel a szolgáltatásokkal kapcsolatban. A megkérdezettek leginkább a szolgáltatás folyamatos, hibamentes működésével és a mobilinternet sebességével elégedettek.

Kiderült az is, hogy 2019 őszén a legalább 14 évesek 63 százaléka használt mobilinternetet a telefonján.

A lakosságot nézve a budapestiek a legkritikusabbak a mobilnettel kapcsolatban, a legelégedettebbek pedig a fővárosi diplomások. A telefonos mobilnettel az Észak-Alföldön és a Dél-Dunántúlon is nagyon elégedettek a felhasználók, míg Észak-Magyarországon panaszkodnak rá a legtöbben.

A Magyarországon elérhető háromféle internetszolgáltatás (vezetékes internet, számítógépen használt, úgynevezett nagy képernyős internet és a kis képernyős mobilinternet), valamint a tévészolgáltatás teljesítményét vizsgáló felmérés 2019. november 7. és december 10. között készült országon, reprezentatív mintavétellel, 3200 háztartásban, személyes megkérdezéssel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb tervekkel állt elő Matolcsy, hogy évi 20 ezerrel több magyar szülessen

Újabb tervekkel állt elő Matolcsy, hogy évi 20 ezerrel több magyar szülessen

Új bukaresti főpolgármestert és jobbközép önkormányzatokat jósolnak az exitpollok Romániában

Új bukaresti főpolgármestert és jobbközép önkormányzatokat jósolnak az exitpollok Romániában

Elárvereznek jó pár Michel Jackson-ereklyét

Elárvereznek jó pár Michel Jackson-ereklyét