szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kevin Mayer, a TikTok vezérigazgatója levélben közölte a munkatársaival, hogy nem marad tovább a TikTok élén.

Alig három hónappal az után, hogy a TikTok vezérigazgatójának nevezték ki, felmondott Kevin Mayer. A szakember, aki korábban a Disney+ elindulását is segítette, és májusban érkezett a céghez, a Financial Times beszámolója szerint levélben közölte a munkatársaival a döntését. A helyét ideiglenesen a TikTok amerikai üzletágának vezetője, Vanessa Pappas vette át.

Mayer döntésére a TikTok szóvivője közleményben reagált az Engadgetnek. Úgy fogalmazott, nagyra értékelik a szakember munkáját, akinek az elmúlt hónapokban politikai ellenszélben kellett dolgoznia, emellett megértik és tiszteletben tartják a döntését.

Mayer levelében azt írta, az elmúlt hetek eseményei miatt mérlegelnie kellett a helyzetet és az abban betöltött szerepét. A döntés hátterében minden valószínűség szerint az állhat, hogy a nyár óta folyamatosan támadta a TikTokot az amerikai kormányzat, mostanra pedig két út maradt a kínai ByteDance által birtokolt videós app előtt: vagy felvásárolják, vagy kitiltják őket az Egyesült Államokból. Nemrég pedig az is kiderült: Mark Zuckerberg miatt indult hadjárat a TikTok ellen.

A döntése ugyanakkor meglepő is, jelenleg ugyanis több amerikai céggel is folyik a tárgyalás a TikTok eladásáról, nem mellesleg pedig nagyobb átláthatóságot ígértek az app működését illetően. A kínai ByteDance pedig sokszor azzal védte ki az amerikai felhasználókkal kapcsolatos adatgyűjtés vádját, hogy a vezetőjük is amerikai. Igaz, nemrég kiderült, 15 hónapon át valóban gyűjtötték az adatokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Palkovics olyan ajánlatot tenne Karácsonynak és Baranyinak a kínai egyetemért, ami “nem lesz semmi”

Palkovics olyan ajánlatot tenne Karácsonynak és Baranyinak a kínai egyetemért, ami “nem lesz semmi”

SZFE: Vidnyánszkyra hivatkozva mégis lemondott egy nyilvános beszélgetést Stumpf István kormánybiztos

SZFE: Vidnyánszkyra hivatkozva mégis lemondott egy nyilvános beszélgetést Stumpf István kormánybiztos

A "tisztelet jeleként" Donald Trumpra változtatnák egy park nevét Amerikában

A "tisztelet jeleként" Donald Trumpra változtatnák egy park nevét Amerikában