szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érdekes eset tartja izgalomban a Saint Louis Állatkert munkatársait: a létesítmény egyik nőstény kígyója tojásokat rakott, de úgy, hogy ehhez nem kérte hím "segítségét".

Július végén hét tojást is rakott a Saint Louis Állatkert nőstény királypitonja, ami azért is érdekes, mert a 63 éves állat több mint húsz éve nem volt hím közelében a gondozók szerint.

A Snopes nevű oldal azt írja, hogy bizonyos kígyók képesek a spermiumok eltárolására, hogy a megtermékenyítés csak később történjen meg. Azt feltételezik, hogy az állatkerti kígyó esetében is erről van szó. A másik elmélet, hogy az állat ivartalan szaporodással rakott tojásokat, amely jelenség egyáltalán nem szokatlan.

A lerakott tojásokból kettőt nem sikerült megtartani, a többit kutatómunkához használva inkubátorban tartják. A tojások egy hónap múlva kelnek ki.

A kutatók azt is furcsának találják, hogy a piton 63 évesen rakott tojásokat, mert ez egyáltalán nem jellemző. Ahogy ugyanis a faj eléri a 60. életévét, felhagy a szaporodással.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oszkó cáfolja, hogy a Momentum szakértője lesz

Oszkó cáfolja, hogy a Momentum szakértője lesz

Nem szavazták meg a svájciak a szabad munkavállalás korlátozását

Nem szavazták meg a svájciak a szabad munkavállalás korlátozását

Iványi Gáborékat támogató bolt nyílik

Iványi Gáborékat támogató bolt nyílik