szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook még 2016-ban nyújtotta be azt a szabadalmi tervet, amely alapján pénzt kérnének azért, hogy az Instagramra kitett linkeket le lehessen kattintani.

Az Instagram-felhasználók, főként a nagyobb eléréssel rendelkezők, régóta panaszkodnak arra, hogy az Instagramon nem lehet hivatkozásokat tenni a bejegyzésekhez. Jelenleg egyetlen módja van csak ennek: ha az illető a profilleírásához írja be a megadni kívánt URL-t, hogy ezzel terelje a forgalmat a kívánt oldalra.

A Protocol szúrta ki azt a szabadalmi tervet, amely alapján kattinthatóvá válnának a bejegyzésekhez bemásolt linkek – ha fizet a posztoló.

A lenti kép tanúsága szerint az a terv, hogy ha valaki egy működő – tehát lekattintható – hivatkozást szeretne megosztani, az 2 dollárba, vagyis 600 forint körüli összegbe kerülne. Azt nem tudni, hogy ez az összeg bejegyzésenként vagy hivatkozásonként értendő.

©

Finoman szólva is kérdéses, milyen hatása lesz annak, ha a Facebook úgy dönt, előveszi a tervet a fiókból.

Nem tudni, hogy a rendszer megkülönböztetné-e az átlagos instagramozókat, akik csak egy érdekes viedót/cikket akarnak megosztani a platformon azoktól, akik a megosztásokból élnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Anonymus-maszkban tüntettek Pest megyei szocialisták az MSZP-székház előtt

Anonymus-maszkban tüntettek Pest megyei szocialisták az MSZP-székház előtt

40 világhírű művész írt nyílt levelet, hogy szüntessék meg az SZFE elleni kultúrharcot

40 világhírű művész írt nyílt levelet, hogy szüntessék meg az SZFE elleni kultúrharcot

Karanténba került két osztály egy budapesti gimnáziumban

Karanténba került két osztály egy budapesti gimnáziumban