szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokan kritizálták a Samsung első összehajtható telefonját, hogy a két kijelzőfél közötti nagy görbület miatt könnyen juthatnak porszemek a zsanérba. A dél-koreai gyártó már elő is rukkolt a megnyugtató megoldással.

A Samsung Display új összehajtható, harmadik generációs OLED panelje világelső, mármint abban, hogy kategóriájában a legkisebb görbülettel rendelkezik. Ez pedig azt jelenti, hogy a kijelző most már teljesen behajlik a ránc mellett, így kevesebb üres helyet (vagy inkább hézagot) hagy a képernyő két fele között, amikor a készüléket becsukják. Erre azért van szükség, mert nagyobb rés esetén rengeteg por kerülhet az eszköz belsejébe, nemcsak a csuklómechanizmust, hanem a műanyagból készült kijelzőt is károsítva.

A gyártó 1.4R összehajtható OLED kijelzőnek nevezi, amelyhez Ultra Thin Glass (UTG) technológiát használ. A Bureau Veritas nevű globális ellenőrző és tanúsító cég 200 ezer kijelzőpanel hajtásra tanúsította, ellenőrizve a panel anyagszilárdságát és tartósságát. Ráadásul a panel – a Samsung szerint – az iparágban a legkevesebb, 6,5 százalékos kékfény-kibocsátást kínálja, ami kényelmes nézési élményt tesz lehetővé.

©

„A hajtogatási feszültség minimalizálása érdekében optimalizáltunk egy sor technológiát a kijelző anyagához, a panel kialakításához és a modul összeállításához, hogy a többrétegű szerkezet párnaként működjön, amikor a panelt összehajtják” ­– mondja a Samsung Display. A vállalat hozzáteszi, hogy az olyan befelé hajtogatható panel, mint az 1.4R OLED-kijelző, magasabb szintű tervezési szakértelmet igényel, mint egy olyan kifelé hajtogatható panel fejlesztése, mint amilyen a Huawei Mate Xs-ben található.

Egyébként ez a kijelzőpanel már eljutott a Samsung nemrégiben bejelentett Galaxy Z Fold2 telefonjába, ami a világon első eszközként tartalmazza a gyártó harmadik generációs hajlékony OLED paneljét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az infektológus szerint a következő hetekben megugorhat a halottak száma Magyarországon

Az infektológus szerint a következő hetekben megugorhat a halottak száma Magyarországon

Eladná az Adidas a Reebokot

Eladná az Adidas a Reebokot

A Fundamenta túlélte, a szegények rosszul jártak: ez történt a lakástakarékok beszántása utáni két évben

A Fundamenta túlélte, a szegények rosszul jártak: ez történt a lakástakarékok beszántása utáni két évben