szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Külső vírustámadások miatt lett elérhetetlen az SZFE honlapja.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Hétfő este 22 óra után valamennyivel leállt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) honlapja, és reggel 9 körül állt helyre.

Veszprémi Judit, az SZFE kommunikációs vezetője a hvg.hu-nak elmondta, külső vírustámadás érte az oldalukat, ezt este jelezte a honlap üzemeltetője. Azt is elmondta, hajnalban már egyszer sikerült helyreállítani az oldalt, de még egy támadás történt.

Jelenleg a cikkünk írásakor elérhető volt az oldal, Veszprémi közölte, hogy a programozóik dolgoznak a támadások elhárításán.

Csütörtökön kora délután példátlan léptékű és intenzitású túlterheléses (DDoS) kibertámadást észlelt és hárított el a Magyar Telekom. A több hullámban érkező támadássorozat több külföldi szerveren keresztül érte el Magyarországot, elsősorban Oroszország, Kína és Vietnám irányából.

A Magyar Hang oldalát is támadás érte pénteken, aki a lapot megnyitotta, egy darabig egy DDoS ellen védő szolgáltatás beengedőoldalán találja magát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját

Hadat üzentek a gyerekmunkának, de csak rosszabb lett a helyzet

Hadat üzentek a gyerekmunkának, de csak rosszabb lett a helyzet

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain