szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Míg a neves okostelefon-gyártók próbálják a legújabb lapkakészletekkel felruházni eszközeiket, az LG más utat választ, megmarad a kevésbé nagy teljesítményű chipkészleteknél.

Három igazán jelentős okostelefont küldött piacra ebben az évben az LG, azonban ezek közül csak egyetlen nevezhető igazán csúcstelefonnak, az 5G-s LG V60 ThinQ. Ez az eszköz megkapta a Qualcomm 2020-as csúcslapkáját, a Snapdragon 865-öt, viszont mind az LG Velvet (az egyik változat kivételével), mind a valóban különleges LG Wing megmaradt az amerikai chipgyártó 7-es sorozatú áramkörénél.

És ez valahol érthető is. A 8-as sorozatú Snapdragon chipek – mint a legaktuálisabbal – a prémium minőség garanciái az okostelefonokban, részben a teljesítményük, részben pedig az áruk miatt, amit egyébként az 5G képesség is magyaráz. És éppen az ár az a tényező – magyarázza a Slashgear –, ami több gyártót is a régebbi generációk felé fordít.

Koreai források szerint az LG az egyik ilyen gyártó, és nem is adott megrendelést a Snapdragon 875-höz, a Qualcomm újabb, decemberben bemutatkozó csúcslapkakészletére, így várhatóan nem kerül ilyen áramkör 2021 első felében megjelenő telefonjaiba. És nem amiatt, hogy ne bízna a lapka megjelenésében vagy annak teljesítményében, sokkal inkább a várható ár miatt. Viszont tömeges megrendelést adott le a Snapdragon 775-höz, ami még ugyancsak nem jelent meg, viszont valószínűleg elérhetőbb áron jelenik majd meg a piacon. Egyébként nem csupán az LG, hanem más gyártók is, beleértve a Google-t, ezt a kevésbé prémiumszintet választották.

Más kérdés, mennyire befolyásolja egy cég, például az LG megítélését egy ilyen húzás. Noha a mobiljátékosokon kívül csak kevesen tapasztalhatják a teljesítménybeli különbségeket, marketingszempontból nem túl szerencsés, ha egy ilyen húzás miatt kevesebbre értékelnének egy telefont egy hasonló árú alternatíva (például OnePlus) mellett.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Félig leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében

Félig leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében

3000 éves felfedezés került elő Izraelből

3000 éves felfedezés került elő Izraelből

Itt az új lista: ezek 2020 legrosszabb jelszavai

Itt az új lista: ezek 2020 legrosszabb jelszavai