szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Zoom és a Microsoft Teams után a Google Meetben is megjelenik a lehetőség, hogy a felhasználók egyéni háttérképet jelenítsenek meg maguk mögött a beszélgetésben.

A koronavírus-járvány miatt továbbra is igen népszerűek a különböző, a videokonferencia-hívásokat lehetővé tévő szolgáltatások, ezért a cégek igyekeznek új funkciókkal magukhoz csábítani a felhasználókat. A Microsoft például nemrég a háttérzajokat kiszűrni képes algoritmust pakolt a Teamsbe, a Zoom pedig olyan piacteret nyitott, ahol pénzt tudnak keresni a felhasználók. Most a Google rakott egy félig-meddig új funkciót a Meetbe.

A cég egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy aki a Chrome böngészővel használja a szolgáltatást, az a windowsos gépeken, a Mac-eken, valamint a Chrome OS-t futtató laptopokon is saját háttérképet állíthat be magának, hogy az látszódjon a beszélgetésben a többieknek. A Google azt ígéri, hamarosan a mobilos változat is megkapja majd az újítást.

Az új funkció azonban csak bizonyos szempontból új, a konkurens szolgáltatások – a Teams és a Zoom – ugyanis már régebb óta lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyéni háttérképpel dobják fel a beszélgetésüket. Ennek persze van egy másik előnye is: nem kell rendet tenni a szobában a videotelefonálás előtt.

A Google szerint az újdonság nem mindenkinél jelenik meg egyszerre, így akár az is lehet, hogy egy-két hetet várni kell rá.

Sundar Pichai, a Google vezetője nemrég arról számolt be, hogy a Meeten keresztül naponta 235 millió találkozót szerveznek, és mintegy 7,5 milliárd videohívást bonyolítanak le.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lapértesülés: A német kormány szerint csak 65 év alattiakat lehet majd oltani az AstraZeneca vakcinájával

Lapértesülés: A német kormány szerint csak 65 év alattiakat lehet majd oltani az AstraZeneca vakcinájával

Sorra kiszervezi az állami egyetemeket a kormány, most mégis alapít egyet

Sorra kiszervezi az állami egyetemeket a kormány, most mégis alapít egyet

A társadalom a tökéletes boldogság illúzióját kergeti

A társadalom a tökéletes boldogság illúzióját kergeti