szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Sony nem győzi hangsúlyozni, mennyivel gyorsabb az új generációnak kitalált PlayStation 5. Ezt szemlélteti most egy kiszivárgott videó.

A Sony minden erejével igyekszik eltüntetni egy videót az internetről, amelyen az új PS5-ös Pókember-játék, a Marvel's Spider-Man: Miles Morales látható. A felvétel eredetileg a Redditen jelent meg, de később a YouTube-on is feltűnt. Mostanra azonban szinte mindenhonnan leszedték. [Frissítés: a játék megjelenésével a videók visszakerültek a netre.]

A rejtegetés oka, hogy a videó technikai erődemonstrációnak is tekinthető, amit feltehetőleg nem szeretnének idő előtt leleplezni. A videóból ugyanis jól kivehető, hogy milyen tempóra lesz képes a néhány nap múlva debütáló PlayStation 5, ha játékokat kell betöltsön. Az említett videojáték esetében ez pontosan 7 másodpercet jelent – ennyi telik el ugyanis, amíg a PS5 átdolgozott felhasználói felületéről a szoftver főmenüjébe jut a felhasználó.

A konkrét pálya elérése innen további 2 másodpercet vesz igénybe.

Ez a jelenlegi generációhoz képest is jelentős sebességbeli különbség, hát még akkor, ha az első PlayStation 4-hez viszonyítjuk. Aki rendelkezik a japán gyártó ezen eszközével, pontosan tudja, milyen sokat kell várnia, hogy elindítson bizonyos játékokat.

A várakozási idő főleg az újonnan megjelent, 2019-es, 2020-as címeknél jelentős: a 40-45 másodperces töltési idő sem ritka.

A konkurens Microsoft szintén SSD-s megoldást épített új konzoljába (részben ez gondoskodik a szoftverek gyors indításáról) de ennek az eszköznek a gyakorlati teljesítménye még nem ismert.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megnéztük, mi a helyzet az MNB akciós hitelével: hamar elfogyhat a 2500 milliárd forint

Megnéztük, mi a helyzet az MNB akciós hitelével: hamar elfogyhat a 2500 milliárd forint

Kiemelt beruházás lett a debreceni oltóanyaggyár

Kiemelt beruházás lett a debreceni oltóanyaggyár

A harmadik hullám az iskolákat is elérte, egyre több helyen állnak át digitális oktatásra

A harmadik hullám az iskolákat is elérte, egyre több helyen állnak át digitális oktatásra