szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Facebook házon belüli kísérletező csapata, az NPE Team (NPE-csapat) E.gg néven adta ki legújabb alkalmazását, amivel képekből, szövegekből és/vagy GIF-ekből készíthetünk kollázsokat.

A Facebook égisze alatt működő NPE-csapat – egyfajta kutató-fejlesztő egység a cégnél – az elmúlt egy évben több alkalmazással is előrukkolt már. 2019 novemberében egy mémkészítő appot adtak ki, majd februárban jött egy olyan, amivel a hobbink során készülő munkákat tudjuk dokumentálni, áprilisban pedig egy újfajta üzenetküldő megjelenéséről szóltak a hírek.

Most egy újabb alkalmazással rukkoltak elő, amit egyelőre csak iPhone-okra és iPadekre lehet letölteni. Ez az E.gg, ami egy kollázskészítő program. A segítségével egyedi tartalmakat állíthatunk elő képek, szövegek és/vagy GIF-ek segítségével. Ez utóbbinál egyébként nagy segítséget jelent, hogy a Facebook tavasszal megvette a Giphy-t.

©

Az elkészített alkotások egyedi hivatkozást kapnak, amit bárhol megoszthatunk, és amin keresztül még azok is láthatják az elkészült művet, akik egyébként nem telepítették az alkalmazást.

©

Az alkalmazásban böngészhetünk is mások kollázsai között – kicsit úgy lehet ezt elképzelni, mint az Instagramot –, és ha találunk egy olyat, ami nekünk tetszik, akkor azt akár fel is használhatjuk a sajátunk készítésekor – természetesen forrásmegjelöléssel.

Jason Toff, a Facebook termékmenedzsere szerint az E.gg az önkifejezés és a kreativitás eszköze lehet. A nyár óta tartó béta tesztelés során sokan útmutatók, rajongói oldalak vagy épp receptek készítéséhez használták. A TechCrunch beszámolója szerint ugyanakkor mindezek mellett sokan arra panaszkodtak, hogy az általuk készített GIF-et a rendszer egész egyszerűen "ellopta", és sehol nem tüntette fel azt, hogy ki annak a készítője.

A Facebook szerint az ilyen hibák a beta tesztelés miatt voltak benne a rendszerben, amelyeket igyekeznek folyamatosan javítani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

Thürmer Gyula meglátogatta Aljakszandr Lukasenkát

Thürmer Gyula meglátogatta Aljakszandr Lukasenkát

Orbán Viktor kétezerrel több kórházban ápoltról beszélt, mint amennyit az operatív törzs mond

Orbán Viktor kétezerrel több kórházban ápoltról beszélt, mint amennyit az operatív törzs mond