szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valamikor az év elején lépett ki béta fázisából az Nvidia felhőalapú játékszolgáltatása. Most viszont már az iPhone- és iPad-felhasználók számára is elérhető.

Igazán hosszú ideig, mintegy hét évig tesztelte az Nvidia a GeForce NOW nevű játékstreaming-szolgáltatását, amit végül februártól lehet használni. A szolgáltatás hasonló elven alapszik, mint a Google Stadiája: a játék az Nvidia távoli szerverén fut, és nem a felhasználó saját eszközét terheli.

Nem meglepő persze, hogy egy ilyesfajta szolgáltatás nem kerül be az App Store-ba, azonban mindez nem jelenti azt, hogy az Apple eszközein ne lehetne élni ezzel a lehetőséggel. A legújabb hírek szerint ugyanis a felhasználóknak elég a GeForce NOW-t futtatniuk a böngészőjükben, és így nyugodtan játszhatnak a Safariban – adta hírül minap az Nvidia.

©

A szolgáltatás jelenleg bétaverzióban érhető el az iOS felhasználók számára, az Nvidia ingyenes hozzáférést kínál tesztelési célokra olyan játékokkal, mint az Assassin’s Creed Valhalla, a Destiny 2 Beyond Light vagy a Shadow of the Tomb Raider. Még több játékhoz férhetnek hozzá az úgynevezett Alapítók (Founders), a tagság havi 5 dollárba vagy fél évre 25 dollárba kerül.

Úgy is értékelhetjük mindezt, hogy az Nvidiának sikerült eljuttatni a windowsos játékok erejét az iPhone-ra, kikerülve az Apple vitatott korlátozásait. Azt viszont érdemes tudni, hogy a GeForce NOW játékok iPhone-on történő futtatásához gamepad szükséges (azaz ne is keressük az egérre és billentyűzetre tervezett játékokat).

És még egy kapcsolódó hír: míg a Fortnite mindeddig kizárólagos volt Androidon, az Epic Games slágere hamarosan elérhetővé válik az iPhone-okon is, ugyancsak a GeForce NOW-n, illetve a böngészőn keresztül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hermelin, a rejtőzködés nagymestere lett az év emlőse

A hermelin, a rejtőzködés nagymestere lett az év emlőse

Tizenezret spórol, ha kattint párat: ingyenes a Star Wars Battlefront II

Tizenezret spórol, ha kattint párat: ingyenes a Star Wars Battlefront II

Zárt tárgyalást rendelt el a bíró Demeter Márta ügyében

Zárt tárgyalást rendelt el a bíró Demeter Márta ügyében