szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A betlehemi csillag titkairól sugároz online ismeretterjesztő műsort a Svábhegyi Csillagvizsgáló december 20-án, vasárnap este.

A betlehemi csillag története mindmáig rengeteg izgalmas kérést vet fel, és sok téves legenda is kapcsolódik hozzá. Mi lehetett maga a csillag? Tűzgömb, üstökös vagy szupernóva? Kik voltak a három királyok, és vajon tényleg léteztek-e? – többek között ezekre a kérdésekre keresi választ a Svábhegyi Csillagvizsgáló online előadóestje.

A Kiss Áron Keve által vezetett előadás izgalmas oknyomozást ígér a csillagászat, a kultúrtörténet és a teológia területein. Az online közvetítés nézőinek lehetősége lesz kérdéseik feltevésére is.

A Svábhegyi Csillagvizsgáló közleményében ígéri: a vasárnap esti előadás megtekintői gyakorlati útmutatót is kaphatnak a december 21-én (hétfőn) este különösen szépen látszó Jupiter-Szaturnusz együttállás megfigyeléséhez, melyről bővebben ide kattintva olvashat.

A 20 órakor kezdődő előadásra az obszervatórium weboldalán lehet jegyet váltani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának tudományos hírekkel is szolgáló Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lemondott a japán kormány sajtóreferense, mert megvendégelte a miniszterelnök fia

Lemondott a japán kormány sajtóreferense, mert megvendégelte a miniszterelnök fia

Milliárdok úsztak el az elakadt vagy rosszul megtervezett geotermikus projektek miatt

Milliárdok úsztak el az elakadt vagy rosszul megtervezett geotermikus projektek miatt

Ég a berek Fonyódnál

Ég a berek Fonyódnál