szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legfrissebb hírek szerint a Zoom már 2021-ben nekiállhat a webes e-mail-kliense tesztelésének, ami mellé később egy naptár is érkezhet.

A Zoom azon kevesek közé tartozik, akik jól jártak a koronavírus-járvánnyal. Az év eleje óta a karantén időszakoknak és az otthoni munkavégzésre való átállásnak köszönhetően a videokonferencia-hívásokat lehetővé tévő platform felhasználói bázisa komoly mértékben megnőtt, amire az olyan konkurenseknek, mint a Google és a Microsoft is reagálniuk kellett.

Előbbi a Meetet tette a korábbinál szélesebb közösségnek is elérhetővé, utóbbi pedig a Teamsbe hozott új funkciókat. A jelek szerint azonban nemcsak a videohívások terén kell a jövőben megküzdenie a két cégnek a Zoommal.

©

A The Information beszámolója szerint a vállalat vezetése arra készül, hogy más szolgáltatásokat is kínáljon a felhasználóknak. Egész pontosan e-mail-klienst és naptárat, amivel egyértelműen a Google és a Microsoft felhasználóit szeretné magához csábítani a cég.

Az információk szerint a Zoom már javában fejleszti a webes e-mail-szolgáltatását, és ha minden a terv szerint halad, 2021-ben el is kezdhetik a tesztelését. A naptárról ehhez képest jóval kevesebbet tudni: sem arról nincs hír, hogy mikor jelenhet meg, sem arról, hogy megkezdődött-e már a fejlesztése. Emellett azt sem tudni, hogy mindez csak az előfizetős ügyfeleknek lesz-e elérhető, vagy mindenki használhatja-e majd a szolgáltatásokat.

Használja a Zoomot? Napokon át korlátlanul videotelefonálhat majd vele

A Zoom az ünnepek idejére feloldja az ingyenes felhasználók 40 perces videohívás-korlátozását, így több mint egy héten keresztül bárki bármennyit használhatja a szolgáltatást.

A két szolgáltatás lefejlesztése mindenképpen előremutató lépés a Zoom részéről. Ha ugyanis a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina széles körben is elérhetővé válik, és a vállalatok elkezdenek visszaállni a home office-ról, a videokonferencia-hívásokat kínáló szolgáltatásokra is kevesebb szükség lesz. Vagyis a Zoom az e-maillel és a naptárral megtarthatja a felhasználói bázisát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új elmélettel álltak elő a tudósok, hogy miként keletkezett a Mars két holdja

Új elmélettel álltak elő a tudósok, hogy miként keletkezett a Mars két holdja

Leemelték a vár turulszobrát

Leemelték a vár turulszobrát

Áder aláírta a hulladéktörvényt

Áder aláírta a hulladéktörvényt