szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ez azonban még nem bizonyított. A Moderna vezérigazgatója szerint vállalata hamarosan azt is megmutatná, hogy oltásuk a koronavírus újabb variánsaival szemben is hatékony.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Akár néhány évig tartó védelmet is nyújthat a Moderna koronavírus elleni vakcinája – idézi a gyógyszergyártó cég vezérigazgatója, Stephane Bancel bejelentését a Reuters. Bancel azt mondta,

azt gondolom, elfelejthetjük azt a rémálom-szerű forgatókönyvet, ami egy egy-két hónapig működő vakcináról jelent meg tavasszal a sajtóban.

Bancel szerint vállalata hamarosan azt is bizonyítaná, hogy oltásuk a koronavírus újabb, dél-afrikai és brit variánsával szemben is hatékony. A végleges értékeléshez azonban még nem áll rendelkezésre elegendő adat.

A Moderna vakcinájának – mely a Pfizer-BioNTech védőoltásához hasonlóan mRNS alapú – EU-n belüli forgalomba hozatalát szerdán engedélyezte az Európai Bizottság.

A jövő héten szállítja vakcináit a Moderna, amely közben a forgalomba hozatali engedélyt is megkapta

Sosem volt fontosabb Magyarországon az érthető és pontos tájékoztatás az Európai Unióról, mint most. Az EUrologus brüsszeli újságíró csapatának célja, hogy az Európai Unióval kapcsolatos hírekről és eseményekről közérthetően, pontosan és ha kell, kritikusan számoljon be, illetve elemzéseivel segítse az olvasót a tájékozódásban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Perre vinnék a WhatsApp változtatásait a 400 millió felhasználós Indiában

Perre vinnék a WhatsApp változtatásait a 400 millió felhasználós Indiában

Már most látszik, hogy Biden máshogy kezeli majd a koronavírust, mint Trump

Már most látszik, hogy Biden máshogy kezeli majd a koronavírust, mint Trump

Az Alkotmánybíróság szerint rendben van a paksi titkolózás

Az Alkotmánybíróság szerint rendben van a paksi titkolózás