szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A CD Projekt RED újdonsága a régebbi konzolokon kimondottan gyengén teljesít. A lengyel stúdió azt ígérte: javítja a hibákat és újabb, ingyenes tartalmakkal bővíti a programot.

Maga Marcin Iwinski, a lengyel CD Projekt RED társalapítója jelentkezett be abban a videóban, melyben a rajongók elnézését kéri a vitatott minőségben kiadott Cyberpunk 2077 állapota miatt. A decemberben megjelent videojáték a régebbi, 7-8 éves konzolokon kimondottan rosszul fut, de azok sem jártak túl jól, akik erősebb gépen játszanak vele, a szoftverben ugyanis több bug (hiba) is található.

Iwinski azzal kezdte mondandóját, hogy a felhasználók jogosan kritizáljak a szoftvert, a minőséggel pedig ők sem elégedettek. A társalapító szerint az elkövetkező időszakot azzal töltik majd a programozók, hogy a stúdiótól elvárt szintűvé alakítsák a játékot. Ehhez két nagyobb javítást is kiadnak, az egyiket már néhány napon belül. A bizalom visszaszerzésének másik része, hogy a szoftvert ingyen megszerezhető tartalmakkal (DLC-kkel) bővíti a stúdió.

A videóban a Iwinski arra is kitért, hogy a stúdió megpróbál felhagyni a túlórákkal, és már a készülő javítócsomagokat sem a rendes munkaidőt kitolva fogják elkészíteni. Ez azért hangsúlyos, mert a cég munkatársai már hónapokkal a játék hivatalos megjelenése előtt is őrült sokat túlóráztak. A crunchnak is nevezett iparági jelenség persze nem csak a CD Projektnél gyakori: számos videojátékos cégnél alkalmaznak hasonló “taktikát” a fejlesztői munka felpörgetésére – általában sikertelenül.

Iwinski megemlítette, hogy a szoftverhez érkező javítócsomagokkal együtt a cég azon is elkezd dolgozni, hogy a játék visszakerülhessen a playstationös áruházba. Onnan azután került le a program, hogy felhasználók tucatjai jelentették: a termék finoman szólva sem üti meg az elvárható szintet. A Sony pénzvisszafizetéses akciót is hirdetett.

Mindent leszámítva a Cyberpunk 2077 csak technikailag zavaros, a játék világa, funkciói és története van annyira egyedi és szórakoztató, hogy a hibák ellenére is megérje vele játszani. Ezt támasztják alá a különféle kritikai értékelések is. Melyektől a saját véleményünk sem tér el: a Cyberpunk egy jó játék, sőt, a tavalyi év abszolút dobogósa.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba egy dunaharaszti család

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba egy dunaharaszti család

800-1000 éves érméket találtak Kínában, tízezernél is többet

800-1000 éves érméket találtak Kínában, tízezernél is többet

Újabb fertőzések, veszélybe került a Zöld-foki Köztársaság további szereplése a kézivébén

Újabb fertőzések, veszélybe került a Zöld-foki Köztársaság további szereplése a kézivébén