szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két hatalmas, felhőkarcoló méretű aszteroida halad el a következő napokban a Föld közelében.

BBC beszámolója szerint egyikük, a 2020 PP szombaton ér bolygónk közelébe, de nincs ok aggodalomra, mert a közel négyszáz méter átmérőjű égi vándor hétmillió kilométernél jobban nem közelíti meg a Földet.

A másik, 2010 JE87 január 25-én lesz a legközelebb a Földhöz, a 430 méter étmérőjű aszteroida hatmillió kilométeres távolságban száguld majd el bolygónk mellett.  Az aszteroidák mintegy 30 000 kilométeres óránkénti sebességgel repülnek.

A Föld utoljára 66 millió évvel ezelőtt ütközött össze egy aszteroidával, annak a katasztrófának a dinoszauruszok kihalása lett az egyik fő következménye.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának tudományos hírekkel is szolgáló Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A bíróságok munkarendje is változik egy új kormányrendelet szerint

A bíróságok munkarendje is változik egy új kormányrendelet szerint

Liu Shaoang világbajnok 500 méteren

Liu Shaoang világbajnok 500 méteren

A szaúdi trónörökös bűnös, de Washington érdekből nem bünteti

A szaúdi trónörökös bűnös, de Washington érdekből nem bünteti