szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

1978-ban, egy számítógépes konferencián tűnt fel először egy nagy tábla, az Apple ikonikus, szivárványos logójával. Most kalapács alá kerül, és a kikiáltása ára 12 ezer dollár, azaz körülbelül három és fél millió forintnak megfelelő összeg.

Az 1970-es évek végén használták az Apple számítógépeinek reklámozására azt az 1,2 méter x 1,5 méteres kiskereskedelmi táblát, amelynek központi eleme az akkor még szivárványszínekben pompázó alma, azaz az Apple akkori logója volt. A mostani virtuális aukción 12 ezer dollárról indul a licit, és a Nate D. Sanders Auctions szerint a tábla meglehetősen jó állapotban van.

2020 márciusában már megjelent egy ilyen tábla aukción (akkor 20 ezer dollárról indult a licit), azonban nem tudni hogy vajon ugyanarról a darabról van-e szó. Az aukciós ház szerint a táblán ugyan van némi sárgulás, viszont maga a logó meglepően jó állapotban van.

©

Az Apple termékei, emléktárgyai, amelyek a vállalat kezdeti idejéből származnak, ma már meglehetősen népszerűek és egyben drága aukciós cikkek is. Tavaly decemberben például 15 millió forintos kikiáltási árról indult egy Apple-1 komputer, és még 2020 elején 135 millió forintért jutott egy hasonló, üzemképes állapotban lévő komputerhez egy gazdag gyűjtő. Nemrégiben pedig ismét árverésre bocsátottak egy Steve Jobs által kézzel kitöltött állásjelentkezési lapot, ami egy korábbi aukció után 175 ezer dollárt, azaz nagyjából 52 millió forintot ért.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Életfogytiglani fegyházat kér az ügyészség Szilágyi István fiának

Életfogytiglani fegyházat kér az ügyészség Szilágyi István fiának

Járványügyi szakértő a nyitásról: Most egy kis türelem nagy nyereséget hozhat

Járványügyi szakértő a nyitásról: Most egy kis türelem nagy nyereséget hozhat

Nyílt Facebook-csoport alakult, tagjaik a “lepattanó” vakcinákra vadásznak

Nyílt Facebook-csoport alakult, tagjaik a “lepattanó” vakcinákra vadásznak