szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyon fontos telefonszám, de átok sújtja. Kérjük, ismételje meg hívását később.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában
Egy nagyon fontos telefonszámról beszélt Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában, amit aztán sajnos nem tudott elmondani. Szerencsére másnap, szombaton már közzétették, hogy a bűvös szám, ahol az oltási programmal kapcsolatos problémákat lehet jelezni, illetve az adatokat pontosítani:

1818.

A Telex vasárnap délelőtt írta meg, hogy a szám elérhetetlen, a hvg.hu próbálkozása ugyanezt erősítette meg: a géphang annyit mond, hogy minden ügyintéző foglalt, majd bontja a vonalat.

Így a telefonos ügyintézés aligha enyhíti a komikus fordulatokban gazdag oltási kampány nehézségeit. A hétvégére 74 ezer ember beoltását irányozták elő, ezt pénteken lefújták, aztán a lefújást visszavonták, de az értesítések nem, vagy gyakran nem a megfelelő személyekhez mentek ki. Végül kiderült, hogy ennek ellenére aki elmegy az oltópontokra, az kap vakcinát, esetenként akkor is, ha nem is tartozik a soron lévő csoportba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
272 újabb áldozata van a járványnak, 1209-en vannak lélegezgetőgépen

272 újabb áldozata van a járványnak, 1209-en vannak lélegezgetőgépen

Turistabuszok özönétől tartanak a Déli pályaudvar régi vágányai mellett élők

Turistabuszok özönétől tartanak a Déli pályaudvar régi vágányai mellett élők

Rinocéroszságunkhoz nem fér kétség – könyvajánló

Rinocéroszságunkhoz nem fér kétség – könyvajánló