szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mint minden relikvia, úgy a Twittert kitaláló Jack Dorsey első bejegyzései is aranyat érhetnek.

Árverésre bocsátotta azt a 2006-ban íródott Twitter-posztját Jack Dorsey, amit még a szolgáltatás első napjaiban írt, közvetlenül azután, hogy a mikroblog megkezdte működését.

A BBC cikke szerint azt egyelőre nem tudni, hogy Dorsey pontosan mihez kezdene a befolyt összeggel, de pénzügyi segítségre biztosan nincs szüksége: a 15 éve létező oldal milliárdossá tette őt, vagyona pedig azóta is szépen gyarapszik.

Ennek ellenére máris van néhány érdeklődő, aki hajlandó pénzt áldozni az internetes világ egy darabjáért: az Estavi nevű felhasználó, a Bridge Oracle első embere 2,5 millió dollárt, hozzávetőlegesen 770 millió forintot ajánlott Dorsey szavaiért.

A licit egyébként kimondottan ütemesen haladt felfelé, ugyanis néhány perccel azután, hogy a Twitter-főnök elindította az árverést, már 88 ezer dollárt, nagyjából 27 millió forintot mutatott a számláló.

Az ikonikus bejegyzés nyertese egy plaketthez jut majd, amely igazolja, hogy tweet az ő tulajdona, ezt pedig maga Dorsey is ellátja az aláírásával.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bár vörös szőnyeg nem volt, Vanessa Kirby így is ragyogott a BAFTA-n

Bár vörös szőnyeg nem volt, Vanessa Kirby így is ragyogott a BAFTA-n

Az SZFE új rektorhelyettese és új tanára is állami támogatást kap filmezésre

Az SZFE új rektorhelyettese és új tanára is állami támogatást kap filmezésre

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobor épül

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobor épül