szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Cardlax nevű cég egy hiánypótló megoldást fejlesztett ki: egy olyan "mosógépet", ami megtisztítja a vezeték nélküli fülhallgatókat.

Aki használt már életében fülhallgatót, az pontosan tudja, hogy a szerkezetre egy idő után ráfér egy alapos tisztítás. A fülből az elhalt hámsejtek és egyéb szennyeződések mind lerakódnak készüléken, ami bár a működését nem befolyásolja, nem túl gusztusos látvány. Tisztítani viszont nem mindig egyszerű a fülhallgatót. Erre talált ki most egy remek megoldást egy amerikai cég.

A Cardlax a Kickstarteren indított egy kampányt arra az eszközre, amit a vezeték nélküli fülhallgatók "mosógépeként" aposztrofálnak. A szerkezet két fő egységből áll: egy, a burkolatba szerelt keféből, valamint egy tartályból, ahová magát a fülhallgatót helyezhetjük.

A működése viszonylag egyszerű: a burkolatból kiálló kefével a nagyobb szennyeződéseket távolíthatjuk el, míg a dobba behelyezve a gép addig forgatja a fülhallgatót, amíg az teljesen tiszta nem lesz. Ez utóbbi folyamathoz egy 70 százalékos alkoholt tartalmazó spray is szükséges. Ezzel a tisztítás előtt kell befújni a gép belsejében található szivacsot.

A cég azt ígéri, hogy az általuk fejlesztett készülék a vezeték nélküli fülhallgatók 99 százalékával kompatibilis, és képes is azokat rendesen megtisztítani.

A gyártáshoz a Carlax 5000 dollárt szeretett volna összegyűjteni, ám alig néhány nappal az indulás után már több mint 800 előrendelés érkezett a termékre, mintegy 35 ezer dollár (kb. 10,5 millió forint) értékben.

Az egység 33 dollárba kerül a Kickstarteren, ez nagyjából 10 ezer forintot jelent. Szállítási költséget nem számítanak fel, a tervek szerint pedig júniusban postázzák a terméket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!