szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eddig egyetlen platformon volt csak elérhető, de már ott is milliós letöltéseket produkált a Clubhouse. De a java még csak ezután jöhet.

Igaz, egyelőre csak tesztjelleggel, de már Androidon is elérhető a Clubhouse, napjaink egyik legnépszerűbb alkalmazása. A beszélgetős műsorokhoz tervezett programot az Egyesült Államokban élők számára tette letölthetővé a szolgáltatás működtetője, de ez a Reuters szerint akár egy nagyobb piaci terjeszkedés előszele is lehet – ez pedig azt is jelentheti, hogy talán az európai premier sincs messze.

A Clubhouse az utóbbi idők egyik legérdekesebb szoftvere, ami azért is különös, mert eredetileg egyetlen platformon, az Apple-féle iOS-en debütált, és hosszú időn át nem is lehetett máshol, illetve máshogy letölteni vagy használni. Az érdeklődés viszont így is kirívó volt: az app februárban 9,7 milliós letöltést hozott össze, és még márciusban is közel 3 millió embert érdekelt. Áprilisban azonban jócskán megcsappant a letöltés: akkor már csak 900 ezren ugrottak rá az újdonságra.

A Reuters meg is jegyzi, hogy a visszaesés komoly kérdéseket vet fel arra vonatkozóan, hogy a Clubhouse vajon később is elég népszerű marad-e, hogy a mögötte álló cég kitartson mellette. Érdeklődők egyébként már most is lennének rá, köztük a Facebook. Mark Zuckerberg birodalma azonban nem megszerezni akarja a programot, hanem lemásolni, ezzel kapcsolatban már el is indult a tervezés, melynek eredményeként a fő platform – vagyis a Facebook – több olyan funkcióval is bővülhet, amiket kifejezetten a Clubhouse hívott életre. Ennek már vannak is jelei.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!