szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft azt javasolja az Internet Explorerhez (IE) ragaszkodó felhasználóknak, hogy térjenek át az Edge böngésző beépített IE-módjához.

Régóta tudni lehet már, hogy a Microsoft nyudíjazni fogja az Internet Explorert. A redmondi cég még 2020 augusztusában közölte, hogy 2021. augusztus 17-től végleg megszűnik az Internet Explorer 11 támogatása. Mindez azt jelenti, hogy onnantól kezdve a cég saját szolgáltatásai – többek között az Office 365, a OneDrive, és az Outlook – sem támogatják majd a böngésző használatát.

A Microsoft most egy újabb lépés időpontját jelentette be: ezek szerint az átlagfelhasználók számára elérhető Internet Explorert 2022. június 15-én nyugdíjazzák majd.

[Amire senki sem számított: nő az Internet Explorer piaci részesedése]

Fontos, hogy a lépés nem érinti az "ipari" felhasználást: a képalkotó diagnosztikában használt MRI-gépek, vagy épp a légiforgalmi irányítás számára továbbra is használható lesz majd a program, ami a frissítéseket is megkapja. A cég arra kéri az Internet Explorer 11-hez továbbra is ragaszkodó felhasználókat, hogy térjenek át az Edge böngészőre, abban ugyanis van egy beépített Explorer-mód, amit továbbra is használhatnak. Ezt a tervek szerint legalább 2029-ig támogatja majd a vállalat, így igen sok idejük marad a cégeknek, hogy áttérjenek az Edge-re.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!