szerző:
-W-

Máris érezhetik az iskolák az államosítás előnyeit: jönnek a csinovnyikok, és visznek lovat, bútort, számítógépet, karórát. Úgyis túl sok a felszerelés a magyar iskolákban.

Hogy az iskolaállamosításon nem gondolkodott túl sokat az államtitkárság, az eddig is világos volt. Eddig a legjelentősebb intézkedése az volt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak, hogy eltiltotta a pedagógusokat a sajtótól. Erre viszont jó okuk volt, tudták, mire készülnek.

Arra készültek, hogy kimennek az iskolákba, és onnan zabrálják el a cuccokat maguknak. Kéne ugye íróasztal, számítógép, szőnyeg, kávéfőző, meg ha már ott vagyunk, akkor kivesszük a parasztgyerek kezéből a süteményt is. Úgyis hájasok meg lúdtalpasok. Kell egymillió munkahely, kis lépés ebben a KLIK, de nagy lépés annak, aki ügyesen beférgelődött oda a Fidelitasból, ugye.

A here, miközben platóra pakolja a szajrét, egyáltalán nem szégyellős. Ha híre megy a dolognak, odaveti bátran: ezek úgyse kellenek már a sulinak, ők csak lomtalanítanak tulajdonképp. Közismert, hogy a magyar iskolákban túl sok volt eddig a felszerelés, főleg a számítógép. Konkrétan nem volt hely a napi tornaórának tőlük. Szervereket használtak svédszekrénynek! Még szerencse, hogy a tankerületi központban elférnek megőrzésre. Majd hozzuk, amikor jónak látjuk, kivéve, ha megszeretjük, mert akkor megtartjuk. Esetleg hazavisszük a saját gyerekeinknek, tetszik tudni, az iskolában nem jutnak számítógéphez, valami bűnözők elvitték. Akinek mindez nem tetszik, azt meg kirúgjuk.

A KLIK nem az iskolákért van, dehogy. Azokon fog élősködni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!