szerző:
-W-
Tetszett a cikk?

Ezer pedofil papot rúgott ki a Vatikán. Kár, hogy a pártfogójukat épp most avatta szentté.

Ezer pedofil papot rúgott ki a Vatikán 2004 óta. Kétezer-ötszázat életfogytiglani börtönre imádkozásra ítéltek. Kemény kézzel csap szét a Szentszék a szörnyek között. Ferenc pápa, úgy tűnik, felgyűrte az ingujjat, és folytatja a ganézást, amit XVI. Benedek megkezdett.

Esetleg még odáig is eljuthat az egyház, hogy ha kiderül valamelyik papról vagy püspökről, hogy gyerekeket erőszakolt meg, akkor nemcsak kizárják meg imádkozásra ítélik, hanem felhívják a rendőrséget, és megetetik vele azt a büntetést, amit ilyen esetben bárki megérdemel, ha nem pap.

Nagy terhet vesz le a pápa a világ katolikusainak válláról, ha ezt az ügyet végigviszi. Hiszen végtelenül ciki egy olyan szervezethez tartozni, amely a világ legundorítóbb bűnözőit rejtegeti, és mindent megtesz, hogy azok megússzák a büntetést. Ferenc, úgy néz ki, azon dolgozik, hogy az egyház ne ilyen szervezet legyen.

Viszont van a pápa mosolygós portréján némi légyszar. Emlékszünk, mi történt egy hete? Akkor avatták szentté II. János Pált.

Azt a pápát, aki ezeket a bűnöket lazán az utódaira hagyta.

Állítólag csodákat tett, mármint II. János Pál, halála után; ez kell a szentté avatáshoz tudniillik, legalább két darab hivatalosan igazolt csoda. Kiszállnak a helyszínelők, körbekerítik a területet, kihallgatják a tanúkat, és az jött ki, hogy a világon más magyarázat nincsen, hanem tényleg az elhunyt pápa gyógyította meg a szóban forgó beteget. Így tehát a szentté avatás akadálya elhárult. Logikus és életszerű.

Meggyógyíthatott volna egyet-kettőt azokból a gyerekekből, akiknek szenvedését szótlanul tűrte, sőt elősegítette. Kiszálltak volna a helyszínelők, körbekerítés, kihallgatás. Évtizedekig rémálmai voltak, papot még fényképen se akart látni, és egyszer csak nem fájt többé. És már nem haragudott II. János Pálra, aki életében nem tett semmit, sőt az se zavarta, hogy konkrét gyerekháremet szervez a kádere Mexikóban. Hidegháborús hadvezér volt, aki szemet hunyt a légiósai atrocitásai felett. Háborús bűnös. De most kiengedték a purgatóriumból, megtisztult, és odafentről nekilátott gyógyítani a lelkeket, amelyeket tönkretett.

Ezt tenné egy szent, ha volna olyan. Legjobban teszi, ha nem vár addig, amíg meghal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hadat üzentek a röhejesen beállított fotóknak

Hadat üzentek a röhejesen beállított fotóknak

„Mindannyiunk számára Mari a példa” – emlékműsorral tiszteleg a Nemzeti Színház Törőcsik Mari előtt

„Mindannyiunk számára Mari a példa” – emlékműsorral tiszteleg a Nemzeti Színház Törőcsik Mari előtt

"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról

"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról