szerző:
- esel -
Tetszett a cikk?

Többről van itt szó, mint a szólás- és véleményszabadságról: a tatai önkormányzat jó hírneve a tét.

Valaki megrágalmazhatta Somogyi Máriát, mert noha semmi rosszat sem tett, egy reggel letartóz megbüntették. Éspedig másodfokon tízezer forintra, ami amúgy bagatell ahhoz az elvárt ötmilliós "sérelmi díjhoz" képest, amivel először jelentkezett nála a tatai önkormányzat. Nevezett helyhatóságnak az az alapvető gondja Somogyi Máriával, hogy megosztott és kommentelt valamit a Facebookon, amit nem kellett volna.

Az ominózus cikk azzal foglalkozott, ahogyan a város gazdálkodik, teljes nonszensz tehát, hogy egy helyi polgárt az ilyesmi érdekelje. Márpedig Tatán mindig számos érdekes ügy van, nem csoda, hogy a Soros-média rendre ezt csócsálja. Most pedig annyi történt, hogy a város sok éve eladta egyik épületét egy privát vállalkozónak, majd a felújítás után elkezdte visszabérelni a házat a vállalkozótól; business az usual, valaki nyilván jól járt, nincs itt látnivaló, tessék továbbszörfölni. Somogyi Mária és mások ezzel szemben kritikus kommenteket fűztek a transzakcióhoz ("a város vezetése elherdálta a Wágner házat"), holott az önkormányzat világossá tette: "ha még valaki így meri kommentálni a tranzakciót, azt beperli". Meg is tette.

A hangulat pedig most már olyan Tatán, hogy a Népszabadság beszámolója szerint Somogyi Mária végigjárta a helyi ügyvédeket az ügyében, ám "senki nem merte elfogadni tőle a megbízást az önkormányzattal szemben". (Az ügyet a TASZ vállalta fel végül, sőt, eléggé el nem ítélhető módon még a hatalom kritizálhatóságért indított PolitiKuss kampányát is erre az ügyre fűzte fel.)

Teljesen nyilvánvaló, hogy amióta Tata megszabhatja, hogy a területén élő lakos mit nézhet a hálón, mit oszthat meg a közösségi médián és azon mit kommentelhet, valahogy gátat kell szabnia a lassan túlburjánzó megosztásoknak, az ellenzéki-ellenséges lájkolásoknak, hiszen jól néznénk ki, ha itten bárki csak úgy szabadon roboghatna az internetes világháló információs szupersztrádáján. Többről van itt szó, mint a szólás- és véleményszabadságról: a tatai önkormányzat jó hírneve a tét.

A tatai önkormányzat jól tenné, ha sürgősen testvérvárosi kapcsolatokat létesítene Pekinggel, és a keleti nyitás keretében alaposan informálódna, hogyan kell beleolvasni és letiltani mások internetjét. Nem érdemes félmunkát végezni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
10 év körüli gyermek vezethetett forgalomban egy bobcatet Dabason – videó

10 év körüli gyermek vezethetett forgalomban egy bobcatet Dabason – videó

Legyőzhetjük a vírust, de utána hosszú romeltakarítás jön

Legyőzhetjük a vírust, de utána hosszú romeltakarítás jön

Elkezdték szállítani a Johnson & Johnson vakcináját az EU országaiba

Elkezdték szállítani a Johnson & Johnson vakcináját az EU országaiba