Tetszett a cikk?

A terroristák az ellenségeink, nem az előlük menekülők.

Még ki sem hűltek a tetemek a párizsi mészárlás után, de azok, akik eddig is  a „menekültáradat=a szélsőséges iszlám térhódítása” képlet szerint gondolkoztak, elárasztották „lám, lám” típusú bejegyzéseikkel a közösségi médiát.

Akkor most ezt nekik.

1. Érdekes a trójaifaló-elmélet, csak semmi értelme nincs. Franciaországban például a menekültáradattól függetlenül kb. 5 millió muzulmán él, nyilván vannak köztük szélsőségesek is. Tehát egy muzulmán szélsőségesnek tök fölösleges migráns-álcát öltve elbújni a tömegben, hogy Európába, akár Franciaországba bejusson.

2. Franciaország konkrétan háborúban áll a Közel-Keleti és afrikai muszlim dzsihadistákkal, formailag az Iszlám Állammal, ahogy egyébként az egész EU, így tulajdonképpen mi is. A terrorcselekmények ennek az – egyébként, sajnos, szükséges – háborúnak szörnyű  eseményei. Az Iszlám Államnak nincs légiereje, terroristái viszont vannak.

3. A menekültek zöme, mint már sokszor elmondatott, az Iszlám Állam  iszlamistái elől menekült Európába. Tehát nem iszlamista és nem ellenség, hanem épp ellenkezőleg: azok üldözik, akikkel mi hadban állunk. Egyszerűbben szólva, a menekültek velünk vannak, a mi oldalunkon állnak stb.

Sokkal több, mint valószínű, hogy a tragédiának az egész kontinens politikájára nézve döntő hatása lesz, és a következő hónapokra meghatározza a közbeszédet, úgyhogy talán nem árt a fenti tényeket rögzíteni még idejében. Köszönöm a figyelmet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!