szerző:
hvg.hu

Ugyanitt szerzőnk viszontválaszát is közöljük.

Az andorrai diadal után a hvg.hu-n Hont András tollából megjelent publicisztikát követően pró és kontra záporozni kezdtek a kommentek. Mint megírtuk, az egyik leginfantilisebb egyenesen az Emberi Erőforrások Minisztériumából érkezett. Az egyik főosztályvezető az alábbi módon gondolta méltónak megnyilvánulni:

©

Az eset után lapunk levélben fordult a minisztériumhoz. A következőket írtuk:

Hont András kollégánk cikke alá érkezett egy komment a Facebookon az Önök egyik főosztályvezetőjétől.

Az Emmiben mik a kommentelési szabályok?

Ez belefér egy állami hivatalnoknál?

Nem érzik úgy, hogy emberi mivoltában támadták meg Hont Andrást?

Az Emmi válaszolt megkeresésünkre, ily módon:

 

Hont András közszereplő. Ugyanazt kell tűrnie, mint amit ő tesz más közszereplőkkel újságírás jogcímén.

 

Üdvözlettel: Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

*

Tisztelt Sajtó- és Kommunikációs Főosztály!

Az a gyanúm, hogy kollégáim kérdését némileg félreértették. Nem azt szerették volna ugyanis megtudni, hogy nekem mit kell eltűrnöm – nyugodjanak meg: tűrök ennél cifrábbakat is –, hanem hogy elfogadhatónak tartják-e, ha egy köztisztviselő így kommunikál a nyilvánossággal, nem érzik-e úgy, hogy az ilyen kommentek után a minisztérium állományának pártatlanságához csöppnyi kétség férhet, márpedig ez kiemelten fontos, hiszen hivatalnokokról beszélünk, nem politikusokról.

Hogy én újságírás „jogcímén” (nem azt akarták írni, hogy újságírás címén?) mit művelek, vagy bárki ennél a lapnál, vagy a valódi sajtó bármely más orgánumánál mit művel, arról elszámolunk nap mint nap az olvasónkkal, ám hogy az adófizetők által fönntartott szervek munkatársai miként szolgálják a köz egészét, arra ezúttal önöknek kellett volna felelnie. Ahogy abban is illetékesek lehetnek – lévén az egészségügy, ideértve a lelki egészséget is, önökhöz tartozik –, hogy miért van az, hogy sokaknak (álneves kommentelő, nevében is troll Facebook-oldal szerkesztője, Emmi-főosztályvezető, ilyenek) egyből a maszturbáció jut eszébe egy neki nem tetsző véleményt olvasva. Milyen elfojtások, frusztrációk munkálhatnak a háttérben? Sajnos ezt sem tudtam meg, így válaszukat nem tartom kielégítőnek, legföljebb önkielégítőnek.

Üdvözlettel:

Hont András

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!