Tetszett a cikk?

Az intézkedést az váltotta ki, hogy az országban garázdálkodó lázadók múlt szombaton egy menekülttáborba betörve annak több száz lakóját lemészárolták.

Az ugandai hadsereg - saját beszámolója szerint - megölte szerdán az Úr Ellenállási Hadserege (LRA) elnevezésű lázadószervezet 21 olyan tagját, akik részt vettek a Barlonyo menekülttábor több mint kétszáz lakójának hét végi lemészárlásában. A hadsereg helikopterekről felderítette, majd szárazföldi erőivel megtámadta az LRA két csoportját olyan falvakban, amelyek közel vannak az ország északi részén található menekülttáborhoz.A helyi hatóságok, egyházi személyek és szemtanúk szerint a hét végi mészárlás a lázadószervezet műve, amely 1988 működik a térségben, és harcol Yoweri Museveni elnök ellen. Hasonló véráldozattal járó támadásra utoljára 1995 áprilisában volt példa, amikor legalább 400 embert öltek meg az északi Atiak egyik kereskedelmi központjában.A menekülttábortól néhány kilométerre található Lira város több száz lakosa szerdán tüntetni kezdett az LRA kegyetlenkedései miatt, de a demonstráció lincselésbe és rendőri megtorlásba torkollott. A tüntetők azt követelték, hogy a kormány adjon nagyobb védelmet a lakosságnak, valamint hogy az ENSZ avatkozzon be a konfliktusba. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zaklatás miatt vádat emeltek egy volt rendőr főtiszt ellen

Zaklatás miatt vádat emeltek egy volt rendőr főtiszt ellen

Elképesztő drónfelvétel készült az Etna kitöréséről

Elképesztő drónfelvétel készült az Etna kitöréséről

Sikerült operációs rendszert fejleszteni az 1200 forintos mikroszámítógépre

Sikerült operációs rendszert fejleszteni az 1200 forintos mikroszámítógépre