Tilos a fehér köpeny a brit kórházakban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A brit kórházakban januártól tilos lesz a fehér köpeny. Orvosnak, ápolónak eldobható műanyag kötényt kell viselniük. A brit egészségügyi minisztérium azután hozta ezt a döntést, hogy egy nemzetközi felmérés higiéniai szempontból a legrosszabbak közé sorolta a szigetország kórházait.

2006 április és 2007 március között az intézményekben 378 olyan fertőzést regisztráltak, amely ellenáll, minden antibiotikum. Igaz, hogy ez 17 százalékkal kevesebb, mint korábban, de még így is nagyon sok - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.
   
Az illetékesek biztosak abban, hogy a fehér köpenyek kézelői nagyban felelősek a baktériumok szaporodásáért, az egyik betegről a másikra való terjedéséért. Kitiltásuk mellett kötelező lesz az orvosok és ápolók számára könyékig feltűrt ingben dolgozni. Nem lehet a kórtermekben nyakkendőt viselniük, ezeket a ruhadarabokat ugyanis ritkán tisztítják az emberek. Nem hordhatnak karórát, karkötőt, gyűrűt. Kivétel az egyszerű karikagyűrű.
   
A nőknek hátra kell fésülniük hajukat és fülbevalót sem hordhatnak. Kötelező lesz a rövid, tiszta köröm, a műköröm ki lesz tiltva.